Росіяни відводять свої кораблі з Севастополя

Четверг, 21 сентября 2023, 16:16
Останні удари по російській військово-морській базі у Севастополі призвели до екстреної евакуації, тобто просто втечі, тих кораблів чорноморського флоту, які ще там залишалися.
Росіяни відводять свої кораблі з Севастополя

Для початку нагадаємо, що росіяни вивели більшість своїх найбоєздатніших надводних кораблів чорноморського флоту з Севастополя до Новоросійська ще на початку літа після серії успішних атак морських дронів.

Однак у Севастополі залишалися базуватися підводні човни - 4 ракетних проекту 636.3 та 1 звичайний проекту 877. Також там залишалися застарілі фрегати та інші бойові одиниці, які не мали ударного ракетного озброєння.

Удар по Севастополю 13 вересня призвів до фатальних ушкоджень десантного корабля "Мінськ" і підводного човна "Ростов на Дону", які стояли на ремонті в доках Севастопольського морського заводу.

Потім було завдано ракетного удару по комплексам ППО Севастополя в районі мису Фіолент. Також було знищено російський комплекс ППО С400 під Євпаторією. А 20 вересня було знищено командний пункт чорноморського флоту під Севастополем, можливо, разом з якоюсь кількістю вищих офіцерів.

Все це призвело до того, що 21 вересня росіяни вивели з Севастополя всі 4 підводні човни, які у них залишаються у Чорному морі. 

Причали у Південній бухті Севастополя, біля яких зазвичай базуються субмарини, стоять порожніми.

Також слід чекати, що з Севастополя виведуть і всі інші більш менш цінні бойові кораблі росіян. Адже Севастополь як головна база флоту тепер абсолютно беззахисна від ракетних ударів, які можуть поступово знищити там всі російські кораблі.

Також росіяни почали евакуацію особового складу низки підрозділів флоту з Севастополя.

У відео аналіз знищення російського підводного човна "Ростов на Дону".

comments powered by HyperComments