ВМС України готуються до протимінних операцій

Вторник, 19 сентября 2023, 16:12
Українські моряки з протимінною групою НАТО провели навчальну операцію з розмінування умовного кризового району біля узбережжя Шотландії.
ВМС України готуються до протимінних операцій

Україна разом з країнами НАТО готується розміновувати Чорне море, повідомили у Військово-морських силах України.

"Міжнародна співпраця з розмінування української акваторії постійно посилюється. Ще минулого року Штаб тактичної групи протимінних дій проходив курс планування протимінних операцій, що допомогло підготувати особовий склад для співпраці: відпрацьовувались організація планування, порядок аналізу ситуації під час проведення протимінних операцій ознайомлення з обов’язками посадових осіб, а також організація роботи з документами, що розробляються та звітними документи", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що все це проводилось відповідно до стандартів НАТО.

Вже в 2023 році українські моряки разом з постійною діючою протимінною групою НАТО Standing NATO Mine Countermeasures Group провели навчальну операцію з розмінування умовного кризового району біля північно-східного узбережжя Шотландії.

Штаб керував протимінними силами, які виконували завдання. В операції брали участь тральщики "Чернігів" і "Черкаси", передані Великобританією Україні і які зараз знаходяться у британських водах.

"Зараз українські моряки продовжують навчання за кордоном та готуються до того часу, коли загроза російського окупаційного флоту буде знешкоджена, і українську акваторію можна буде розмінувати", - додали в ВМС ЗСУ.

Ці навчання проходили одночасно з маневрами " Час і Бриз", які нещодавно відбулися  у гирлі Дунаю неподалік від Одеської області.

comments powered by HyperComments