По базі російського флоту завдали ракетний удар: уражено два кораблі

Среда, 13 сентября 2023, 09:56
Внаслідок успішного українського удару по окупантам у Севастополі уражено два російські військові кораблі - десантний корабель та ракетний підводний човен.

В ніч на 13 вересня 2023 р. було завдано потужного комбінованого удару по російській морській базі у Севастополі.

За офіційними даними міністерства нападу росії, це був комбінований удар ракетами і морськими дронами. Вони там повідомляють про збиття 7 ракет та знищення 3 морських дронів.

Судячи з інформації у пабліках та соцмережах Севастополя, всього там пролунало не менше 10 випадків бавовни, в тому числі не менше 3 разів прилетіло по Севастопольському морському заводу. Це найбільший та найзначніший судоремонтний завод у Севастополі.

Завдяки опублікованим окупаційним гауляйтером Севастополя Развозжаєвим фото ми знаємо, що загорівся великий десантний корабель, який був у доці.

Загалом відомо, що були уражені великий десантний корабель "Мінськ" проекту 775 та підводний човен проекту 636.3 "Ростов на Дону" - один з тих, що обстрілював "Калібрами" Одесу та інші міста України. Обидва кораблі уражені так, що не будуть відремонтовані до кінця війни. А за найбільш оптимістичною оцінкою, вони навіть можуть бути знищені.

Україна має чим завдати такий ракетний удар по Севастополю. Нещодавно повідомлялося про нову модифікацію ракет "Нептун", у яких збільшили дальність з 280 до 400 км і зробили можливість ураження не лише морських, а й берегових цілей. Також це могли бути і наявні у достатній кількості авіаційні крилаті ракети Storm Shadow / Scalp, які надають союзники. 

І це був перший дійсно результативний ракетний удар по окупантам і їх військово-морській базі в Севастополі. І не останній. Факт цього удару та ураження двох військових кораблів підтверджує ГУР Міноборони України.

comments powered by HyperComments