Завдано удар по російському флоту в Новоросійську (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Пятница, 4 августа 2023, 09:33
В ніч на 4 серпня у військово-морській базі Новоросійську був уражений морським дроном десантний корабель російського флоту. Також було завдано удару по Феодосії.
Завдано удар по російському флоту в Новоросійську (ВІДЕО)

В ніч на 4 серпня російським окупантам було дуже жарко та гаряче у Новоросійську та Феодосії. Як це було - дивіться у нашому відеосюжеті.

Спочатку росіяни відзвітували про те, що відбили напад двох морських дронів, тобто безекіпажних катерів, у Новоросійську. У цьому приймали участь протидиверсійний катер "Суворовец" та великий десантний корабель проекту 775 "Оленегорский Горняк".

Ми бачимо, як насправді відбувалася ця атака. Було уражено так званий "нафтовий маяк" - тобто своєрідний буй у морі, до якого під'єднано нафтопровід. Таким чином росіяни завантажують нафтою танкери навіть не швартуючи їх до причалу.

Також було уражено, і ми це бачимо, ВДК "Оленегорский Горняк". Корабель отримав певні ушкодження, втратив хід. Згодом його з кріном на лівий борт відбуксировали у порт.

Окрім того, під ударом опинився нафтовий термінал у порту Феодосія. За даними окупантів, тут було 13 повітряних дронів, 11 з яких вони збили, а 2 - "приземлили" засобами РЕБ. Однак ми бачимо численні влучення та пожежі, тобто удар був досить вдалим.

Загалом ми бачимо серію ударів як по військово-морській базі російських окупантів - і російські кораблі не можуть навіть у своїх базах бути у безпеці. Ми бачимо удари по нафтовій інфраструктурі, що є критично важливим для російської економіки, а також це один з кроків по ізоляції та оперативного оточення російських окупантів у Криму.

comments powered by HyperComments