Міністр оборони в Одесі анонсував майбутні удари по російському флоту

Вторник, 11 апреля 2023, 12:25
Перебуваючи напередодні в Одесі, міністр оборони України Олексій Резніков розповів про оборону міста від російського флоту та про підготовку ЗСУ потужного удару по російським кораблям.
Міністр оборони в Одесі анонсував майбутні удари по російському флоту

Останніми днями загроза ракетного удару з моря для Одеси мінімальна. Флот росіян тримає своє оперативне з'єднання у мінімальному складі менш ніж 10 бойових одиниць. З них протягом чотирьох-п'яти днів жодного разу не було більш як два ракетоносці одночасно. 

Сьогодні, 11 квітня, у моря перебуває всього 4 російських кораблі, в тому числі один підводний човен з 4 ракетами "Калібр".

При цьому, за словами міністра оборони України Олексія Резнікова, досить скоро буде завдано потужного удару по російському флоту, який можна буде порівняти з потопленням ракетного крейсера " Москва".

Наразі ЗСУ готують новий "сюрприз", але, якщо сам Резніков розповість усі деталі, ЗСУ втратять ефект несподіванки.

Також напередодні керівники міністерств оборони України і Данії відзначили успішну роботу мобільних наземних пускових установок протикорабельних ракет "Гарпун", які надала Україні минулого року Данія.

“У захисті Одеси, Чорноморського узбережжя беруть участь ракетні системи “Гарпун”. Геніальне рішення інженерів Королівства Данії полягає в тому, що їх можна тепер використовувати з наземних установок. Реалізація цієї творчої ідеї відбулася саме завдяки відповідальному лідерству Королівства Данії. Сьогодні, ви знаєте, існує зернова угода. Технічно саме у військовій компоненті це стало можливим завдяки тій зброї, яку ми отримали від Королівства Данії”, — сказав Олексій Резніков.

“У мене була можливість подивитися, як працюють данські ракетні системи “Гарпун”. Як вони працюють в Одесі. Саме тут вони були застосовані, і Україна змогла себе захистити, відкрити коридор у море і відновити експорт. Данія продовжуватиме робити все можливе, щоб залишатися разом з Україною в боротьбі за свободу. Ваша боротьба є також боротьбою за вільну Європу”, — заявив в.о. міністра оборони Данії Троелс Лунд Поулсен.

comments powered by HyperComments