Третій день поспіль у морі немає російських ракетоносців

Вторник, 21 марта 2023, 16:06
Вже три дні поспіль росія не виводить у море свої ударні ракетні кораблі. Тому загрози удару з моря для Одеси поки що немає.
Третій день поспіль у морі немає російських ракетоносців

Вранці 19 березня у Чорному морі у складі оперативного з'єднання російського флоту ще перебували два надводні ракетні кораблі з 16 ракетами "Калібр". Перед цим 16-17 березня росіяни зосередили у морі навіть 4-5 ракетоносців, в тому числі три надводних та один-два підводних човни. Та згодом вони відвели у базу спочатку частину своїх кораблів. А вже надвечір 19 березня у морі не було жодного ракетоносця - вони відступили всі.

Потім, 20 і 21 березня, за даними ВМС України, у Чорному морі так само немає ракетних кораблів чорноморського флоту росії, а загальний склад оперативного з'єднання - від 5 до 7 бойових одиниць.

Відступ ракетоносців у бази означає тимчасову відсутність загрози ракетного удару з моря для Одеси та інших міст України.

Можливо, що росіяни планували поповнити боєкомплект своїх ударних кораблів. Але минулого вечора певну кількість ракет "Калібр", які росіяни везли в Севастополь залізницею, було знищено під час удару безпілотниками по Джанкою.

У відео аналізуємо зміну тактики російського флоту у Чорному морі та яку загрозу це становить для Одеси. 

comments powered by HyperComments