Флот росії має в морі 2 ракетоносці та брав участь у ударах по Одеській області

Суббота, 11 февраля 2023, 16:04
10-11 лютого росіяни тримають в Чорному морі досить значні сили, які напередодні брали участь у ракетних ударах по Одеській області.
Флот росії має в морі 2 ракетоносці та брав участь у ударах по Одеській області

11 лютого у Чорному морі перебувають 11 бойових одиниць чорноморського флоту росії. Серед них є 2 надводних ракетоносці з загальним залпом до 16 ракет "Калібр". 

Напередодні 10 лютого чорноморський флот брав активну участь у ракетних ударах по Одеській області та іншим регіонам України. Всього росіяни выпустили 28 ракет "Калібр", більшість з яких збили. В тому числі 13 ракет збили над Одеською областю. Аналіз кількості випущених чорноморським флотом ракет показує, що у морі були 3 надводні кораблі з ракеты та один підводний човен. 

Саму з кораблів чорноморського флоту були випущені, зокрема, ті дві ракеты, які згодом пролетіли уздовж кордону з не визнаним Придністров'ям та порушили повітряний простір Молдови та Румунії. 

У відеосюжеті - аналіз подій ракетного обстрілу вдень 10 лютого.

Перед цим росіяни кілька днів тримали в морі всього по 1-2 бойових одиниці, скоротивши свою активність.

Так, 8 лютого у Чорному морі перебував всього один російський військовий корабель, який не мав ударного озброєння - крилатих ракет. Він, скоріше ща все, займався патрулюванням зовнішнього рейду окупованого Севастополя.

7 лютого, у морі перебували два російських кораблі, також без ударного озброєння. 6 лютого ситуація була майже такою самою - з одним кораблем чф рф у морі.

comments powered by HyperComments