Флот росіян тримає в Чорному морі менше всього кораблів за всю війну

Олександр Вельможко  |  Четверг, 5 января 2023, 15:20
5 січня росіяни тримають в морі найменшу кількість бойових одиниць за весь період війни. Загрози з моря для Одеси тимчасово немає.
Флот росіян тримає в Чорному морі менше всього кораблів за всю війну

Сьогодні, 5 січня, склад російського оперативного з'єднання у Чорному морі налічує лише дві одиниці кораблів та катерів. 

Ударних кораблів із ракетами серед них немає. Тому на певну годину загроза ракетних обстрілів з моря для Одеси відсутня. 

Це найменша кількість російських кораблів біля моря за весь період війни, починаючи з 24 лютого. 

Нагадаємо, що у перші 4 дні січня 2023 року російський чорноморський флот продовжував патрулювання Чорного моря біля Севастополя. У морі 1 січня перебували 5, а січня – 7 кораблів та катерів. 3 січня в морі знаходилися 6 бойових одиниць, 4 січня - вюти одиниці. Всі ці дні серед них не було кораблів-ракетоносців з ракетами "Калібр".

У відеосюжеті редактор "Одеського кур'єр" і військово-морськией експерт Олександр Вельможко проаналізував три причини нинішнього фактичного розгрому російського чорноморського флоту. Це удару ЗСУ ракетами і безпілотниками, дефіцит ракет та власна організаційна та технічна некомпетентність росіян. 

comments powered by HyperComments