Україна вперше отримала найвищу нагороду у кіно - "Оскар"

Понедельник, 11 марта 2024, 09:29
Український фільм «20 днів у Маріуполі» отримав Оскар у номінації «Найкраще документальне кіно». Це перший Оскар, який здобув український фільм за весь час.
Україна вперше отримала найвищу нагороду у кіно - "Оскар"

Стрічка Мстислава Чернова про оборону Маріуполя стала першою в українському кінематографі, яка отримала найпрестижнішу винагороду.

Фільм не лише показує жахливі події, що відбулися в Маріуполі, але й розкриває силу людського духу, героїзм та нескореність українців.

«Я хотів би, щоб цього фільму не було. Я хотів би, щоб росія ніколи не нападала на Україну, ніколи не окуповувала наші міста. Я б віддав цю нагороду за те, щоб росія не вбивала десятки тисяч моїх співвітчизників-українців, звільнила всіх українських військових і цивільних, які в полоні» - сказав авторі і режимер фільму Мстислав Чернов після вручення першого в історії українського "Оскара" за фільм "20 днів в Маріуполі".

У інших номінаціях ситуація наступна. "Найкращий фільм" - "Опенгеймер". "Найкраща актриса" - Емма Стоун ("Бідні-нещасні"). "Кращий актор" - Кілліан Мерфі ("Опенгеймер"). "Найкращий анімаційний фільм" - "Хлопчик і птах".

 

comments powered by HyperComments