В Одеській області ліквідували корупційну схему для ухилянтів

Понеділок, 27 травня 2024, 12:28
СБУ викрила в Одеській області організовану групу працівників лікарні на виготовленні фіктивних меддовідок для ухилянтів
В Одеській області ліквідували корупційну схему для ухилянтів

Служба безпеки викрила працівників одного з медичних закладів Одеської області, які торгували фіктивними довідками про непридатність до служби за станом здоров’я.

За даними слідства, організаторка схеми – завідувачка однієї з міських амбулаторій, залучила до «співпраці» лікаря та двох медичних сестер. Вони фабрикували направлення на медико-соціально-експертну комісію та сприяли отриманню медвисновків щодо наявності "інвалідності" під час обстеження клієнтів. Вартість «послуг» становила від $5000 до $7000, в залежності від «групи інвалідності».

Наразі задокументовано «оформлення інвалідності» 20 громадянам України.

Усім чотирьом учасникам угруповання повідомлено про підозру у підробки документів і перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України, вчиненні в складі організованої злочинної групи (ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 КК України) а організаторки схеми - ще і у службовому підроблені (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

comments powered by HyperComments