СБУ заявляє про можливий замах на президента України

Вторник, 7 мая 2024, 13:34
СБУ викрила мережу агентів 5 служби фсб рф, які готували вбивство Президента України: затримано двох полковників УДО.

Контррозвідка та слідчі СБУ зірвали плани фсб із ліквідації Президента України та інших представників вищого військово-політичного керівництва держави. Реалізувати плани мала агентурна мережа, яку завчасно викрила Служба безпеки України за сприяння керівництва Управління державної охорони. До складу мережі, діяльність якої фсб курувала з москви, входили двоє полковників УДО, які «зливали» секретну інформацію рф. 
 
Так, ворог активно розробляв плани із ліквідації Президента Володимира Зеленського. Одним із завдань агентурної мережі фсб був пошук виконавців серед військових, наближених до охорони Президента, котрі б могли взяти Главу держави в заручники, а згодом його вбити.

Окрім Володимира Зеленського ворог планував ліквідувати Голову СБУ Василя Малюка, очільника ГУР Кирила Буданова та інших високопосадовців. Наприклад, ліквідацію очільника ГУР Кирила Буданова збирались провести перед Великоднем. 

План ворога був наступний: спочатку завербований агент повинен був спостерігати за переміщенням особи під охороною та передавати ворогу інформацію. За координатами будинку, де мав перебувати посадовець, планувалося завдати ракетний удар. Потім збиралися атакувати дроном людей, що залишилися на місці ураження. Після цього росіяни планували поцілити ще однією ракетою, у тому числі задля знищення слідів застосування дрона.

Організаторами замаху на Зеленського були два полковники (!) з його охорони.

Дмитро Перлін – став куратором «кротів», які були завербовані до війни з росією;
Олексій Корнєв – колега Перліна, з яким він співпрацював;
Максим Мішустін – руснявий агент з фсб рф. 

Перед початком війни Корнєв провів ряд таємних зустрічей з полковником УДО на території сусідніх європейських держав. Також за кордоном передавалися кошти для агентів. Озброєння для агента забезпечив полковник УДО, який особисто привіз до Києва FPV-дрони, заряди до РПГ-7, а також протипіхотні міни МОН-90.

comments powered by HyperComments