Зрадницю, що коригувала удари шахедами по Одесі, відправили під суд

Понедельник, 11 марта 2024, 13:39
Мешканка Одеси коригувала російські удари дронами-камікадзе по місту та вивідувала позиції Сил оборони. Її відправили під суд
Зрадницю, що коригувала удари шахедами по Одесі, відправили під суд

Судитимуть жительку Одеси, яка коригувала атаки «шахедами». Жінку звинувачують в роботі на російські спецслужби. Слідство вважає, що вона ще інформувала ворога про розташування підрозділів тероборони та морської піхоти. 

Про це повдомляють прокуратура Одеської області та регіональне управління СБУ.

За даними правоохоронців, жінка відправляла  спецслубам рф через Telegram місця розташування особового складу і вогневих позицій ЗСУ, розміщених в Одесі та Чорноморську. Ще передавала дані про розташування особового складу ТРО та морської піхоти.

«За її координатами окупанти завдавали прицільні повітряні удари, насамперед із застосуванням дронів-камікадзе типу "шахед"», — уточнили в СБУ.

Жінку затримали торік у листопаді. Це місцева підприємиця, яку завербували, за даними СБУ, у червні через ативність у їхньому телеграм-каналі. З нею спілкувався кадровий співробітник російського ГРУ. 

«Після ворожих ударів по Одесі фігурантка звітувала своєму "куратору" про наслідки "прильотів". Крім того, вона проводила дорозвідку поблизу інфраструктурних об’єктів обласного центру, які викликали "зацікавленість" у воєнної розвідки країни-агресора», — зазаначили в СБУ.

Поступок одеситки кваліфікували як вчинену в умовах воєнного стану державну зраду. Вона перебуває під вартою, обвинувальний акт направлено досуду. Їй загрожує довічне позбавлення волі.

comments powered by HyperComments