В Одеській області будуть судити

Вторник, 5 марта 2024, 12:38
В Одеській області відправлять під суд посадовця Укртрансбезпеки, викритого Державним бюро розслідувань на поборах із зернотрейдерів.
В Одеській області будуть судити

Правоохоронці завершили досудове розслідування стосовно посадовця Укртрансбезпеки, який в Одеській області за хабарі пропускав фури з зерном, що не відповідали габаритно-ваговим нормам, повідомили в ДБР. Обвинувальний акт направили до суду.

Фігурант поставив на потік заробіток на вагових комплексах Укртрансбезпеки на всіх основних транспортних розв’язках Одеської області.

За безперешкодний проїзд вантажівки з перевищеною допустимою вагою він брав з перевізників 1 тисячу гривень. Гроші платили практично всі зернотрейдери, які перевозили продукцію в порти Одеської області. Працівники ДБР задокументували щонайменше кілька десятків таких епізодів.

У січні 2024 року правоохоронці затримали ділка «на гарячому». Його обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 1, ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Чоловіка відсторонили від посади. Також суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

comments powered by HyperComments