Очільнику Одеської районної ради повідомили про підозру

Вторник, 13 февраля 2024, 17:47
Голова Одеської районной ради Віталій Барвіненко, який у 2014-2019 рр. був народним депутатом, став підозрюваним у справі про незаконне отримання компенсації за оренду житла у Києві при наявності там власної квартири.
Очільнику Одеської районної ради повідомили про підозру

НАБУ та САП, згідно з повідомленням прес-служби САП, повідомили про підозру колишньому народному депутату, який наразі обіймає керівну посаду в одній з районних рад Одеської області. Він, за даними правоохоронних органів, незаконно одержав 613 тисяч гривень компенсації за оренду житла в Києві, коли мав власну квартиру в столиці.

Мова йде про колишнього нардепа Віталія Барвіненка, який наразі очолює Одеську районну раду, у якій представляє партію "Довіряй Ділам". Про підозру йому повідомили заочно, оскільки детективи не встановили його місце перебування.

«12 лютого 2024 року за дорученням керівника САП прокурор повідомив про підозру народному депутату України VIII скликання, який наразі обіймає керівну посаду в одній з районних рад, у незаконному отриманні 613 тис. гривень компенсації за винайм житла у столиці. Дії особи кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 КК України. Зважаючи на те, що місце перебування колишнього нардепа не встановлено, про підозру йому повідомлено в порядку ст. 135, ст. 278 КПК України», – інформує прокуратура.

Барвіненко був депутатом-мажоритарником від виборчого округу №141 з центром у Білгороді-Дністровському у трьох каденціях. 2007-го р. він був обраний від партії "БЮТ", 2012-го - від "партії Регіонів", 2014-го - від партії "ВІдродження".

Під час подій Майдану взимку 2013-2014 рр. Барвіненко оголосив себе "контрреволюційним комендантом Бесарабії". Згодом, восени 2018 р. тодішній очільник СБУ Василь Грицак на форумі в Лондоні нагадав, що один із депутатів Верховної Ради, який досі зберігав мандат, мав намір у 2015 році стати головою сепаратистського угруповання "Бессарабська народна рада" на півдні Одеської області. За його словами, сепаратисти у квітні 2015 р. планували підірвати міст через Дністер та захопити південь України, оголосивши "Бессарабську народну раду" чи "республіку". Цьому завадили військові сили СБУ, які були екстрено перекинуті вночі з Краматорська Донецької області. Про слідчі дії СБУ повідомлялося ще восени 2015 р.

У межах слідства, яке здійснюють детективи НАБУ, встановлено, що попри наявність власного житла у столиці, народний депутат без законних на те підстав продовжив користуватись готельним номером державного підприємства «Готельний комплекс «Київ». У результаті з вересня 2016 по березень 2019 року він незаконно отримав понад 613 тис. грн компенсацій за винайм житла.

comments powered by HyperComments