Ліквідовано державного зрадника Киву

Середа, 6 грудня 2023, 17:27
6 грудня стало відомо про те, що на концерт кобзона відправився колишній народний депутат і просто державний зрадник Ілля Кива, який під час війни втік на росію.
Ліквідовано державного зрадника Киву

Вранці 6 грудня державний зрадник, що мешкав на росії, Ілля Кива закликав президента України Володимира Зеленського до самогубства

Але у результаті сам Кива опинився в тому статусі, якого він бажав Зеленському. Тіло Киви виявили лежачим на снігу на території паркової зони готелю Country Club у селі супонєве московської області, повідомляють російські медіа. 

На правому скроні була різана рана, на лівій частині обличчя — гематома. Так звані правоохоронні органи росії стверджують, що Киву застрелили.

У ГУР Міноборони України підтвердили ліквідацію зрадника.

Раніше Киву визнано винним і заочно засуджено до 14 років тюрми за публічні заклики до насильницької зміни та повалення конституційного ладу і захоплення державної влади особою, яка є представником влади, з використанням засобів масової інформації, державній зраді, публічних закликах до агресивної війни та публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму представником влади.

Кива отримав популярність у 2014 році, коли вступив до "Правого сектору" та очолив батальйон особливого призначення, який воював на сході України проти сепаратистів та росіян. Він керував полтавським відділенням "Правого сектору", 2016-2017 був радником голови МВС України Арсена Авакова. Тоді він пропонував "стерти всіх любителів русского мира".

У 2017 вступив до Соціалістичної партії, потім до "Опозиційної платформи – За життя", був обраний депутатом Верховної Ради і згодом змінив свою риторику з патріоричної на відверто проросійську.

У січні 2022 року втік з України, пізніше опинився на москві. Підтримав початок війни росії проти України, брав активну участь у російських політичних ток-шоу і виступав за знищення українського керівництва.

Навіть російські пропагандистські ресурси ставилися щодо нього погано, вважаючи його зрадником.

comments powered by HyperComments