У Куяльницькому національному парку незаконно вирубували ліс

Среда, 20 сентября 2023, 13:29
Працівники ДБР повідомили про підозру директору лісгоспу, який організував схему незаконної вирубки дерев на території Національного природного парку «Куяльницький» в Одеській області.
У Куяльницькому національному парку незаконно вирубували ліс

Куяльницький Національний Природний парк було створено на початку 2022 року Указом Президента України з метою збереження унікального природного фонду Куяльницького лиману. Проте, директор лісгоспу, який входить до структури природного парку, свідомо розпочав незаконну вирубку дерев на території заповідника нібито для «оздоровлення» парку.

Посадовець видавав дозволи попри те, що на таких землях рубки можуть відбуватися лише після погодження з Міністерством екології та природних ресурсів із дотриманням відповідних лімітів, а також з дозволу Одеської ОДА.

За цією схемою протягом березня-травня 2023 року у Національному природному парку було незаконно зрубано понад півтисячі дубів, ясенів та акацій. Збитки державі оцінені у понад 80 млн грн.

Наразі директору лісового господарства повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень (ч. 3 ст. 365 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Проводяться відповідні дії для забезпечення відшкодування завданих державі збитків.

ДБР досліджує інші епізоди щодо рубок дерев на території природного парку «Куяльницький», збитки від яких сягають 76 млн гривень.

Процесуальне керівництво здійснює Одеська обласна прокуратура.

comments powered by HyperComments