Морські посадовці в Ізмаїлі продавали липові "посвідчення моряка" для виїзду за кордон

Вторник, 12 сентября 2023, 11:41
СБУ викрила корупційну схему, за якої посадовці Адміністрації судноплавства та порту в Ізмаїлі продавали посвідчення моряків, які згодом використовувалися для виїзду за кордон ухилянтів від мобілізації.
Морські посадовці в Ізмаїлі продавали липові "посвідчення моряка" для виїзду за кордон

Співробітники Служби безпеки України затримали старшого державного інспектора Дунайського міжрегіонального управління Адміністрації судноплавства та заступника капітана Ізмаїльського морського порту, які продавали «посвідчення моряка», що дозволяло ухилянтам виїжджати за кордон. Про це повідомила прес-служба СБУ.

"За гроші посадовці пропонували ухилянтам виїхати за межі України як судноводії торговельних суден. Для цього фігуранти «допомагали» своїм клієнтам «гарантовано» скласти іспит на отримання відповідної кваліфікації. Вартість таких «послуг» становила $700-1200. Сума залежала від наявності первинних навичок у морській справі та фінансових можливостей ухилянта”, — вказала пресс-служба.

Зазначається, що таким чином корумповані посадовці «заробили» майже 2 млн у гривневому еквіваленті.

Співробітники СБУ затримали обох фігурантів «на гарячому» під час передачі неправомірної вигоди. На підставі отриманих доказів затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Наразі вони під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисникам загрожує до 10 років ув'язнення.

comments powered by HyperComments