В Одесі ліквідували ще два шахрайські колл-центри

Четверг, 10 августа 2023, 15:30
За останні дні в Одесі ліквідували вже чотири колл-центри, які займалися шахрайським видурюванням у людей грошей з їх банківських карток.
В Одесі ліквідували ще два шахрайські колл-центри

В Одесі викрили два шахрайських кол-центри, які розташовувалися у Приморському районі Одеси. З цих офісів громадянам надходили дзвінки від осіб, які видавали себе за співробітників фінансових установ, повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Шахраї користувалися спеціальним технічним обладнанням та завчасно заготовленими мовними "скриптами". Зловмисники повідомляли про нібито несанкціоноване списання грошей з рахунків клієнтів банку і просили конфіденційні дані банківських карток, щоб нібито заблокувати їх і зупинити незаконне втручання. Щойно шахраї отримували інформацію щодо строку дії карток, CVV-коду та ПІН-коду – відразу виводили з них кошти.

Під час обшуків у приміщеннях кол-центрів правоохоронці вилучили декілька десятків одиниць комп’ютерної техніки, обладнання SIP-телефонії, мобільні телефони та інші речі, що становлять інтерес для слідства. Йдеться про шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, що передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Триває слідство, в рамках якого правоохоронці збирають докази для притягнення винних до відповідальності. 

Фактично ці два центри доводять кількість ліквідованих шахрайських колл-центрів в Одесі за останні кілька днів до чотирьох.


 

comments powered by HyperComments