В Одесі затримали депутата міськради від забороненої партії

Четверг, 20 июля 2023, 16:18
СБУ блокувала корупційну схему, організовану депутатом Одеської міської ради.
В Одесі затримали депутата міськради від забороненої партії

Співробітники Служби безпеки України блокували корупційну схему, організовану депутатом Одеської міської ради. Злочинна діяльність полягала у системному отриманні незаконної винагороди від підприємців за погодження дозвільної документації. 

Мова йде про депутата Одеської міської ради, обраного від забороненої зараз проросійської партії опзж Максима Карпенчука.

За версією слідства, будучи головою однієї з постійних комісій міськради, депутат налагодив механізм систематичного отримання хабарів за отримання дозволів на вирубку зелених насаджень в Одесі. До злочинної діяльності він залучив членів очолюваної ним комісії - посадовців комунальних підприємств та структурних підрозділів Одеської міської ради. 

Зокрема, оперативники спецслужби задокументували отримання зловмисником 2 тисячі доларів США від підприємця за прийняття позитивного рішення членами комісії та безперешкодне видалення у середмісті Одеси одного дерева, що є аварійним. 

Правоохоронці затримали депутата Одеської міської ради після отримання ним на крипто-валютний рахунок чергового хабара у розмірі 5 тисяч доларів за безперешкодне отримання акту про обстеження ще одного аварійного зеленого насадження в центрі міста. 

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, затриманому оголошено про підозру. 

Наразі тривають слідчі дії та встановлюються інші учасники корупційної схеми. Зокрема, перевіряється причетність посадовців комунальних підприємств та структурних підрозділів Одеської міської ради.

comments powered by HyperComments