Колишнього віце-мера Одеси арештували заочно

Среда, 22 февраля 2023, 14:06
Мова йде про колишнього першого заступника міського голови Одеси Михайла Кучука, який наприкінці минулого року став фігурантом кримінальної справи як один з ключових членів злочинного угруповання на чолі з бізнесменами Кауфманом та Грановським, після чого виїхав за кордон та був звільнений з посади.
Колишнього віце-мера Одеси арештували заочно

Колишнього першого заступника одеського міського голови Михайла Кучука офіційно заарештовано - однак на даний момент цей арешт заочний.

Рішення про заочний арешт Кучука ВАКС виніс 20 лютого на основі клопотання детективів НАБУ та САП. Це було зроблено в рамках справи про злочинне угруповання Кауфмана та Грановського, яке тримала під контролем ряд посадових осіб Одеської міськради, бюджетні видатки міста, діяльність місцевих комунальних підприємств, забудовників та чинила корупційні злочини.

Для реалізації своїх злочинних задумів ОЗУ налагодила процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, які забезпечували ухвалення потрібних рішень органом місцевого самоврядування, повідомляється у прес-релізі.
 
Дії колишнього заступника кваліфіковані за ч. 3 ст. 255, ч. 4 ст. 368 КК України. А це, на секунду, від 5 до 12 років із конфіскацією майна. Реально ж Кучук може бути заарештований лише за умови повернення в Україну, що, зважаючи на його статки та вік понад 60 років, малоймовірно.

На посаду першого віце-мера, відповідального за сферу будівництва в Одесі, Кучука призначили восени 2020 року відразу після місцевих виборів. Кучук був обраний тоді депутатом міськради від забороненої зараз за проросійську позицію партії опзж - однак відразу після призначення на посаду заступника міського голови він склав депутатський мандат і цим "кинув" "опзжистів".

До цього Кучук вже працював на аналогічній посаді віце-мера в Одесі у 2005-2010 рр. за часів мерської каденції Гурвіца, як раз у період початку масової забудови рекреаційних зон, парків, ужзбережжя та історичного центру Одеси багатоповерхівками. Згодом був заступником очільника Київської обласної дердавної адміністрації. 

comments powered by HyperComments