В Одеській ОВА продовжують затримувати топ-чиновників

Пятница, 3 февраля 2023, 13:55
В Одеській обласній військовій адміністрації викрито схему розкрадання коштів держави на закупівлях продуктів за завищеною вартістю і розкрадання гуманітарної допомоги.
В Одеській ОВА продовжують затримувати топ-чиновників

В Одеській області Національна поліція ліквідувала масштабну схему розкрадання державних коштів, виділених на закупівлю товарів гуманітарного та військового призначення. Про це розповів виконуючий обов'язки Нацполіції Іван Вигівський

У незаконних оборудках підозрюють чиновників Одеської обласної військової державної адміністрації. Лише за одним договором на закупівлі продуктів фігуранти «заробили» понад 7 млн грн. 

"Серед фігурантів  - колишній заступник голови Одеської обласної військової адміністрації, начальник одного з департаментів (депутат Одеської обласної ради) та начальник відділу ОВА. Їм оголошено про підозру за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Встановлено, що у квітні 2022 року лише за одним укладеним з підконтрольним товариством договором на закупівлю продуктів на 40 мільйонів гривень різниця у вартості сягнула семи мільйонів. Але сума привласнених бюджетних коштів може бути в рази більшою, тож робота слідчих триває", - каже Іван Вигівський.

Мова йде про вже звільненого заступника голови Одеської ОВА Олега Муратова, керівника депантаменту фінансів ОВА та депутатки обласної ради від партії "Слуга Народу" Марину Зінченко, начальника відділу моніторингу Андрія Нотевського та бізнесмена - директора ТОВ "Продоптом" Володимира Хоменка.

Ситуацію прокоментував і голова Одеської ОВА Максим Марченко, який є безпосереднім керівником обвинувачуваних чиновників. 

"Як всім відомо, зараз по всій Україні проводяться низка масштабних оперативно-слідчих заходів, направлених на боротьбу із внутрішнім ворогом, та очищення органів влади від корупціонерів і зрадників. В рамках відкритих проваджень у різних регіонах України відбуваються десятки обшуків і вручення підозр фігурантам справ.  Відповідна робота проводиться і в нашій області. Вчора на корупції було викрито заступника начальника одного з управлінь Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної військової адміністрації, який налагодив злочинний механізм одержання грошей за сприяння у безперешкодному виділенні земельних ділянок. Сьогодні співробітники департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції оголосили про підозру ще двом посадовцям адміністрації, яких підозрюють у привласненні державних коштів при закупівлі продуктів харчування. Також СБУ викрила військовослужбовця Збройних сил України, який зрадив український народ та здавав ворогу розташування власних побратимів. Хочу підкреслити, що недоторканих ні в адміністрації ні в області немає і кожен повинен і буде нести відповідальність за свої вчинки згідно законів України!" - заявив Марченко.

 

comments powered by HyperComments