Під Києвом впав вертоліт: загинуло керівництво МВС

Среда, 18 января 2023, 11:01
Жахлива авіакатастрофа сталася вранці 18 січня в Броварах. Під час падіння вертольота біля дитячого садка загинули 15 людей, в тому числі керівництво МВС України і діти.
Під Києвом впав вертоліт: загинуло керівництво МВС

Незадовго до 9-ї години ранку в Броварах під Києвом впав вертоліт поблизу дитячого садка. Відразу почалася рятувальна операція та евакуація дітей. Виникла велика пожежа. 

Станом на майже 11 годину ранку відомі про щонайменше 15 ъзагиблих.

В результаті авіакатастрофи в Броварах загинуло керівництво міністерства внутрішніх справ України - міністр Монастирський, перший заступник міністра Єнін та державний секретар Лубкович. 

Кількість жертв внаслідок падіння гвинтокрила у Броварах зросла до 18 людей 9 з яких перебували на борту вертольота, повідомили у МВС. 

Серед загиблих — троє дітей. Поранення отримали — 29 людей, серед яких 15 дітей. 22 людини, в тому числі 10 дітей, перебувають у лікарні.

Важко уявити, що службовий політ керівництва МВС міг відбуваєтися на не справному вертольоті чи під керуванням недосвідчених пілотів. Однак вертоліт летів на малій висоті в туманну погоду. 


Офіційна інформація ДСНС щодо надзвичайної ситуації, пов’язаної із авіаційною катастрофою на Київщині

18 січня о 08:20 у м. Бровари Київської області внаслідок падіння вертольоту ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54) сталося пошкодження будівлі ДНЗ з послідуючим загоранням, скління у чотирнадцятиповерховому житловому будинку та 3 легкових автомобілів. О 09:06 пожежу в будівлі локалізовано на площі  500 м кв, а о 09:28 - ліквідовано. 

На борту перебувало 9 людей: 6 чоловік оперативної групи МВС, включно із керівництвом Міністерства внутрішніх справ, а також 3 члена екіпажу ДСНС.

Внаслідок надзвичайної ситуації станом на 11 годину загинуло 15 людей, з них 3 дитини. 

Травмовано 25 осіб (з них 15 дорослих та 10 дітей), яких госпіталізовано до лікарень (інформація уточнюється).
До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від ДСНС залучено 127 осіб та 30 од. техніки. На місці події працюють психологи ДСНС.

comments powered by HyperComments