Одеського топ-чиновника звинувачують у розкраданні коштів забезпечення територіальної оборони

Понедельник, 29 августа 2022, 17:10
Керівник однієї з районних адміністрацій міста Одеси та депутат Одеської районної ради Сергій Кондратюк був затриманий за те, що закупив спорядження для територіальної оборони за завищеними цінами.

Прокуратура Одеської області повідомляє, що за процесуального керівництва прокурорів Суворовської окружної прокуратури міста Одеси повідомлено про підозру депутату Одеської районної ради - голові однієї із районних адміністрацій Одеси у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, посадовець, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи в інтересах третіх осіб, уклав з комерційним підприємством завідомо невигідний договір на поставку товарно-матеріальних цінностей. Мова йде про керівника Суворовської районної адміністрації Сергія Кондратюка, який також є депутатом Одеської районної ради.

Так, рішенням Одеського міського оперативного штабу, створеного з метою забезпечення оборони держави, у зв’язку зі збройною агресією російської федерації проти України, одній із райадміністрацій доручено здійснити матеріально-технічне забезпечення підрозділів територіальної оборони та добровольчих формувань територіальної громади Одеси.

Отримавши заявку від військової частини на придбання  термобілизни, карематів та спальних мішків, підозрюваний закупив у підприємства необхідні товари за цінами, які утричі перевищували ринкові, внаслідок чого з  місцевого бюджету було сплачено зайвих 715 тис гривень.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Слід зазначити, що матеріали щодо законності дій підприємства-постачальника, шляхів отримання ним поставлених товарів, виділені в окреме провадження, де наразі тривають слідчі дії.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ВП №3 ОРУП №1 ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСР в Одеській області ДСР НП України та УСБУ в Одеській області. Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

comments powered by HyperComments