В Одесі затримали проросійського агітатора

Пятница, 12 августа 2022, 10:30
Одесит створив телеграм-канал, в якому схвалював російську агресію проти України та чекав параду окупантів на Майдані Незалежності в Києві. Не дочекався.
В Одесі затримали проросійського агітатора

Військові контрозвідники спільно зі слідчими поліції Одеської області встановили, що одесит у телеграм-каналі активно створював публікації, в яких виправдовував збройну агресію рф проти України, розпочату в 2014 році, та окупацію її територій. У своїх дописах чоловік прославляв російських загарбників та їхні злочинні дії щодо українців, дуже чекав їхнього параду в Києві і залякував усіх невдоволених розправою, яка на них чекає після захоплення ворогами.

Агітатора затримали. 32-річному чоловіку може загрожувати ув’язнення.

Правопорушнику повідомили про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікаціі її учасників. Цей злочин передбачений ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України і карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Слідство триває.  Проводять його слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління ГУНП в Одеській області за оперативним супроводом 7-го управління Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сферах.

Нині вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

 

comments powered by HyperComments