Найкращі суші для яскравого дозвілля

Середа, 8 січня 2025, 15:54
Авторські та класичні суші дарують неймовірні враження та незабутній кулінарний досвід. Сьогодні кафе та ресторани пропонують широкий вибір таких страв на будь-який смак, так що можна легко розгубитися.

Суші бар Бенто - https://bento.com.ua/sushi-c54/ надав декілька порад, як вибрати суші, допоможуть замовити найкращі страви для себе та компанії.

Популярні види суші

Суші відрізняються різноманітністю, тому важливо одразу визначити, який саме тип страви стане для вас і ваших друзів найкращим рішенням. Спочатку потрібно ознайомитися с основними різновидами та їх особливостями:

  1. Макі – поєднання рису, сирої риби, ікри, відварених молюсків, авокадо та огірка. Апетитна начинка загортається в листи норі або роли.
  2. Нігірі – невеликі кавалочки рису, які зверху посипають васабі та шматочками сирої риби. Їх часто їдять з соєвим соусом, занурюючи у нього тільки рибу, щоб рис залишився сухим.
  3. Сашимі – рибу використовують у виді тонких скибочок сирого лосося та морепродукти, які зазвичай подають с різноманітними соусами. В класичному розумінні це не суші, але вони є в меню кожного японського ресторану.
  4. Темакі – це поєднання рису з начинкою. Мікс загортають в лист водоростей і формують конусоподібний рулетик.
  5. Урамакі – нагадують темакі, тільки рис в них знаходиться зовні, а не в середині листа водоростей. Зверху такі суші посипають ікрою або насінням кунжуту для приємного хрустіння.
  6. Роли гарячі – теплі, з присипкою, ідеальні як для поціновувачів, так і для новачків. Варто спробувати.

Це п’ять поширених видів суші, які замовляють дуже часто. До них можуть подавати такі напої як зелений чай, саке, агарі, соєвий соус, унагі соус, гостру пасту васабі, ікру летючої риби (тобіко), сирого морського їжака, тунця, крабів та інші делікатеси.      

Як обрати якісний та смачний продукт

Суші сьогодні дуже поширені та майже звичні для нас. Але не слід забувати, що ця страва, все ж таки, є дещо специфічною. Її потрібно обирати особливо уважно:

  1. Оцінити якість продуктів. Свіжа сира риба має бути пружна та м’яка, з приємним злегка солодкуватим ароматом. Рис – круглий та розсипчастий і обов’язково білий.
  2. Знайти свої улюблені види та рецепти суші. Тут доведеться перепробувати різні види та поекспериментувати. Краще починати з простих смаків (Каліфорнія, Філадельфія), поступово переходячи до більш екзотичних варіантів, додаючи різні соуси та використовуючи цікаві приправи.
  3. Обрати ресторан або сервіс доставки, якому можна довіряти. Так ви будете впевненими, що за свої гроші отримаєте свіжі та смачні страви, які вас не розчарують.
  4. Порівняти ціни. Оберіть комфортний для себе ціновий сегмент без втрати якості. Пам’ятайте, що хороші суші не можуть вартувати надто дешево.

В японських кухнях ви знайдете завжди свіжі та дуже смачні суші з якісними інгредієнтами від кращих майстрів. Такі страви готуються за класичними та авторськими рецептами. Вміле поєднання продуктів дарує надзвичайні враження, а фантазія шефа дозволить отримати новий кулінарний досвід у стравах, які складаються з рису. Зробіть замовлення по телефону або через спеціальну онлайн-форму і кур’єри швидко доставлять їжу за вказаною адресою. Чим більшою буде кількість порцій, тим вигідніша знижка вас очікує!

comments powered by HyperComments