Комфортний сон завжди та всюди: вибираємо спальний мішок

Понеділок, 8 липня 2024, 12:50
Якщо ви збираєтесь у подорож, знаючи, що ночувати доведеться у наметі або взагалі просто неба, перше, що потрібно взяти з собою, — спальний мішок. Він замінить одночасно ліжко й ковдру, даючи можливість відпочити у теплі та комфорті. А щоб він був максимально зручним, необхідно поставитися до його вибору виважено та відповідально.
Комфортний сон завжди та всюди: вибираємо спальний мішок

Для початку варто зазирнути на сайт https://one-click.com.ua/, де представлений широкий вибір товарів для туризму та активного відпочинку, зокрема й спальників. В інтернет-магазині One-Click ви знайдете односпальні та двоспальні мішки, демісезонні або розраховані лише на літо чи зиму, виготовлені як в Україні, так і в інших країнах (Італія, США, Великобританія тощо).

 

Які види спальних мішків є найбільш популярними

Виробники пропонують чимало різновидів спальників для туристів та мандрівників, які відрізняються розмірами, типом наповнювача, температурним діапазоном і не тільки. Таке спорядження може бути у вигляді вкладиша, чохла, пончо, є навіть трансформери.

Та найзручнішими вважаються такі моделі:

  • кокони;

  • ковдри;

  • комбінезони.

Обравши спальник у формі кокона, ви отримуєте виріб, який має найбільшу ширину в області плечей, а до ніг звужується. Це компактні та легкі мішки, у яких комфортно спати, якщо правильно вибрати розмір під свої вагу та зріст.

Під час літніх подорожей найчастіше використовують прямокутні вироби, себто ковдри, які розстібаються по периметру. Залежно від погодних умов їх можна використовувати як спальний мішок або просто вкриватися, якщо є можливість спати на звичайному ліжку.

Спальник у вигляді комбінезона цікаво виглядає, а головне, що у ньому можна рухатися, тому не обов’язково покидати тепле місце, якщо потрібно кудись перейти (наприклад, сховатись від негоди). До того ж такий виріб може слугувати і теплим одягом, якщо раптом стане дуже холодно.

Параметри вибору спальників

Збираючись придбати це туристичне спорядження, звертайте увагу на такі його характеристики:

  • сезонність (зима, літо, всесезон);

  • вага (вона залежить від наповнювача — пух, синтетика, мікрофібра, порожнисте волокно);

  • кількість спальних місць (одне або два);

  • відсутність наскрізних швів, крізь які буде проходити холод;

  • наявність анатомічного каптура з утягуванням, щоби повністю покрити голову.

Вдало вибраний спальний мішок дає відчуття комфорту та зручний у використанні. Знаходьте свою модель, купуйте і насолоджуйтеся відпочинком на природі.

comments powered by HyperComments