Три навчальних заклади Одеси увійшли в ТОП-20 найефективніших ВИШів

Среда, 13 марта 2024, 15:30
Портал "Євроосвіта" склав рейтинг ефективності вищих навчальних закладів України за критерієм участі та результатів їх наукових проектів.
Три навчальних заклади Одеси увійшли в ТОП-20 найефективніших ВИШів

У цьому рейтингу наефективніших ВИШів України на 11-му місці - Одеський національний університет, на 15-му - Одеський екологічний університет, на 19-му - Одеський національний політехнічний університет.

Лідерство має Київська політехніка, на другому місці - Львівська політехніка, на третьому місці - Київський національний університет.

Використовуючи інформацію з відкритих джерел (дані Інформаційної служби ЄС - Community Research and Development Information Service (CORDIS), EACEA Projects Results Platform, МОН, КМУ, Національного фонду досліджень України) Центр міжнародних проєктів "Євроосвіта" визначив рейтинг ефективності участі ЗВО України в головних конкурсах наукових проектів (міжнародних і вітчизняних) у 2023 році.

За умов суттєвого скорочення фінансування ЗВО України у 2023 році за програмою 2201040 «Наукова і науково-технічна діяльність закладів вищої освіти та наукових установ» за рахунок загального фонду університети намагались нарощувати участь у грантовій діяльності.

comments powered by HyperComments