Захист від холоду: який догляд потрібен шкірі обличчя в зимовий період

Четверг, 11 января 2024, 12:32
Зниження температури повітря нижче нуля негативно впливає на стан епідермісу. Відбувається втрата вологи, звужуються судини, що призводить до лущення та подразнень. Водночас спостерігається уповільнення продукування колагену в клітинах, у результаті чого шкіра втрачає пружність, візуально починають проявлятися ознаки старіння.

Таких негативних наслідків допоможе уникнути доглядова косметика для обличчя, що підходить для використання в зимовий період.

Для захисту шкіри від негативних впливів рекомендується застосовувати зволожувальні креми, маски для живлення та регулярно наносити засоби, що запобігають пошкодженням від морозу, вітру та снігу, виконують бар’єрну функцію. Гігієнічні доглядові процедури теж повинні відрізнятися від тих, що виконувались влітку. У холодну пору року шкіра потребує дбайливого піклування з урахуванням типу та стану. Це допоможе уникнути появи подразнень, зморщок, сухих ділянок.

Основні проблеми зі шкірою, що виникають у холодну пору року

Дія низьких температур та вітру взимку може бути суттєвою та викликати наступні проблеми:

  • сушіння. Волога випаровується, що призводить до лущення та певного дискомфорту;

  • звуження судин. Стає причиною поганої циркуляції крові, внаслідок чого клітини не отримують потрібну кількість кисню та поживних речовин;

  • морозні опіки. Тривала дія низьких температур викликає пошкодження епідермісу. Для початкової стадії властиве почервоніння, далі з’являються пухирі. У тяжких випадках можливий некроз шкіри;

  • подразнення та свербіж. Такі прояви нерідко виникають на чутливій шкірі обличчя;

  • тріщини. Їх поява супроводжується досить болісними відчуттями. Потребують негайного лікування, щоб запобігти ураженню інфекцією;

  • прискорене старіння. Відбувається внаслідок зниження тонусу, зменшення еластичності, пошкодження клітин, погіршення текстури епідермісу.

Косметологи радять у зимовий період використовувати засоби для догляду за обличчям, дія яких спрямована на подолання проблем, що виникли. Це можуть бути креми, маски, гелі, сироватки: зволожувальні, захисні, відновлювальні та ті, що забезпечують живлення (надходження необхідних речовин).

Особливості догляду за шкірою взимку

У холодний період епідермісу необхідна достатня кількість вологи. Її надходження варто регулювати не тільки зовнішніми засобами, а й підвищеним вживанням рідини. Вибирати треба корисні напої: трав’яні чаї, компоти, соки, морси. Кожен день варто наносити на шкіру крем, який буде виконувати бар’єрну або захисну функцію. Посилюють інтенсивність доглядових процедур маски з медом, алое, гіалуроновою кислотою. Вони зволожують, розгладжують, пом’якшують епідерміс.

Взимку шкіра стає найвразливішою, проте необхідно подбати про її дбайливе очищення. Засоби не повинні мати в складі агресивні хімічні компоненти, щоб не допустити втрати вологи та виникнення подразнень. Підтримувати гідробаланс та активувати внутрішні ресурси допомагають сироватки, що містять вітаміни, пептиди, олії та рослинні екстракти.

Косметичні засоби для зимового періоду

Продукти для догляду в холодну пору року сильно відрізняються від тих, якими представниці прекрасного полу користуються влітку. Вони повинні містити компоненти, що захищають шкіру та запобігають її псуванню. У разі виникнення проблем застосування косметичних засобів допомагає у їх подоланні.

Зволоження забезпечують такі речовини: гліцерин, гіалуронова кислота, олії мигдалю, жожоба, ши. Дія антиоксидантів спрямована на подолання окислювального стресу. Вітаміни Е та С захищають від впливу вільних радикалів, зберігаючи здоров’я та пружність шкіри, стимулюють продукування колагену.

У склад косметичних засобів для зимового догляду входять бар’єрні компоненти. Цераміди відтворюють ліпідний шар, а пантенол захищає, відновлює, зберігає вологу. Алантоїн пом'якшує та загоює шкірні покриви, екстракти ромашки, алое та лаванди знімають подразнення. Регенерація відбувається під впливом ретинолу (вітаміну А).

Пам’ятай: взимку тобі потрібно ще більше турботи, а ритуали краси - це не лише піклування про зовнішню красу, а й спосіб легше пройти випробування холодними і темними днями. Додай до кожного дня приємний ритуал, і весна не забариться!

comments powered by HyperComments