Більшість одеських школярів буде вчитися очно

Вторник, 29 августа 2023, 11:54
64 тисячі учнів підуть в цьому році у 121 школу, а 6 тисяч дітей будуть ходити у 136 дитячих садочків. Це більш як 60% дітей, які зараз проживають в Одесі та навчаються.
Більшість одеських школярів буде вчитися очно

29 серпня в Одесі відбувся міський освітній форум, за підсумками якого мер міста Геннадій Труханов та очільниця департаменту освіти Олена Буйневич розповіли про загальні моменти початку нового навчального року в одеських школах та дитячих садочках.

На початку літа 2023 року бажаючих аби їх діти навчалися очно було майже 70%, хоча за літо цей показник став на 10% менше. Тим не менш, з 1 вересня в очному форматі навчатимуться близько 64 тисяч дітей.

В цьому році у школах не передбачені групи продовженого дня. Крім того, в очному форматі проходитимуть лише уроки, які потребують більшого контакту учня з вчителем – математика, фізика, хімія, українська мова, іноземна мова. Хоча безпосередній формат вибору предметів та розкладу очного навчання залежить від школи. В початковій школі більшість предметів вивчатиметься очно.

На сьогодні в Одесі майже 120 тисяч дітей, з них – 99 тисяч – школярі, 20 тисяч – вихованці дитячих садків. Останнім часом майже 6 тисяч дітей переїхали до Одеси. З числа переселенців до дитячих садочків зараховано майже тисяча дітей.

У 2023/2024 навчального році в Одесі працюють 121 заклад загальної середньої освіти (школи, ліцеї, гімназії), 136 садочків, 19 закладів позашкільної освіти, 3 міжшкільні ресурсні центри та "Дитячий будинок "Перлинка".

comments powered by HyperComments