Для Одеського нафтопереробного заводу хочуть знайти державного управителя

Четверг, 24 августа 2023, 14:10
Агенція АРМА планує знайти для Одеського НПЗ державного управителя.
Для Одеського нафтопереробного заводу хочуть знайти державного управителя

З такою ініціативою виступило Національне агентство з розшуку та менеджменту активів. Приводом стало “виявлення ризиків надзвичайної ситуації техногенного характеру біля підприємства”.

Управителя повинен визначити Кабінет міністрів, обравши з-поміж державних компаній, "спроможних втілити оптимальну стратегію розвитку заводу".

В АРМА зазначають: “Одеський НПЗ був одним із найпотужніших підприємств у галузі. Однак через постійну зміну власників, багаторічний простий та обстріл під час війни перетворився на досить складний об'єкт управління та інвестицій”.

Одеський нафтопереробний завод – четвертий за потужністю український нафтопереробний завод та стратегічно важливий об'єкт для економіки держави. Розташований у Пересипському районі Одеси.

НПЗ було зупинено у 2010 році у зв'язку з економічною ситуацією, що склалася на ринку нафтопродуктів України, а також зі зміною схеми постачання нафти. У 2010-2013 роках завод не працював, а у 2017 був завод конфіскований на користь держави. 3 квітня 2022 року росіяни завдали ракетного удару по території заводу.

comments powered by HyperComments