Пральні порошки: вибираємо найкращі

Суббота, 18 февраля 2023, 10:10
З екранів телевізорів, в мережі, на білбордах постійно рекламують всілякі товари. Пральний порошок є одним із найпопулярніших засобів побутової хімії, що проникає в нашу свідомість разом із щасливими посмішками господинь. Вони милуються свіжим одягом без плям та розповідають про легкість процесу прання саме з порошком цього бренду.
Пральні порошки: вибираємо найкращі

Як же не розгубитися серед різноманіття пральних засобів, та вибрати дійсно ефективний? Треба просто подумати, для якого типу білизни потрібен порошок. В інтернет-магазині PROSTOR можна купити пральний порошок будь-якого виробника. Це може бути сухий засіб у вигляді гранул, або ж рідкий гель. Сучасні пральні засоби добре видаляють забруднення з тканин завдяки своєму складу.

 

Призначення пральних порошків

Пральні порошки розподілено за категоріями. Завдяки наявності в складі синтетичних компонентів, фосфатів, ферментів, полімерів та пом’якшувачів вони добре виконують свої функції. Зручно вибирати засоби, якщо орієнтуватися на їх призначення:

  • ті, що перуть тільки білі речі, додатково мають у складі оптичні відбілювачі, або ж кисневі компоненти;

  • порошки для кольорових речей добре фіксують фарбники всередині тканини, завдяки чому одяг залишається яскравим;

  • тільки темні речі — добре очищає від забруднень чорний одяг, не залишаючи на ньому розводів;

  • засоби для делікатного прання використовують для речей із вовни чи шовку;

  • прати дитячий одяг рекомендовано спеціально призначеними для цього порошками.

Додатково до пральних засобів додають ароматизатори, щоб одяг мав свіжий аромат. Якщо порошок призначено для пральної машинки-автомату, то до його складу включено піногасники, щоб не утворювалося забагато піни.

 

Новітні пральні порошки: безпечний склад

Однією із важливих вимог до пральних порошків є їх безпека для людини. На жаль, багато компонентів, що добре видаляють плями, можуть стати причиною алергічних реакцій. Це і шкірні висипи, свербіж, подразнення, астматичні напади, пошкодження слизових оболонок та набряки. Тому виробники стали вносити інноваційні зміни у склад пральних засобів. Поверхнево-активні речовини (ПАР), відомі як фосфати, стали замінювати цеолітами. Дитячі пральні порошки роблять на основі сесквікарбонату натрію. Також мінімізовано використання фарбників та ароматизаторів.

Ефективне видалення бруду буде можливим за поєднання якісного прального засобу, режиму прання, температури води, додавання допоміжних компонентів. Тоді одяг стане не просто чистим, але й не втратить колір та форму.

 

comments powered by HyperComments