Казахстан допомагає: в Одесі відкрили "юрту незламності" (ФОТО, ВІДЕО)

Понедельник, 13 февраля 2023, 10:50
У неділю 12 лютого в Одесі відкрили "юрту незламності", яка символізує допомогу Казахстану Україні.
Казахстан допомагає: в Одесі відкрили "юрту незламності" (ФОТО, ВІДЕО)

Напередодні в Одесі на центральній алеї парку Шевченка відкрилася "Юрта Незламності" - і це таки дійсно юрта, зведена за народними традиціями казахського народу. Тут можна побачити традиційний інтер'єр таких юрт та скуштувати смачного плову за казахським рецептом. Окрім того, в юрті є можливість за будь-якої ситуації підзарядити свої гаджети, отримати доступ до інтернету, зігрітися і попити гарячого чаю - і тому вона працює як звичні одеситам "пункти незламності".

Відкриття "юрти незламності" супроводжувалося концертом одеських та казахських виконавців - і їх виступи символізували дружбу між народами.

"Юрта незламності" — проєкт за ініціативи голови міжпарламентської групи дружби "Україна - Казахстан", народного депутата Сергія Нагорняка, казахського бізнесмена Давлета Нуржанова та представників казахської діаспори в Україні. Такі юрти вже відкрито в декількох містах України, зокрема, у Києві, Харкові та Бучі.

"Сьогодні в одеському парку Шевченка відкрили п'яту в Україні юрту незламності. Це дуже символічно, адже Кобзар відбував заслання за указом російського царя саме в Казахстані. Тут можна обігрітися, зарядити гаджети та познайомитися з культурою Казахстану. Підтримка казахського народу в найважливіші історичні часи для України завжди залишиться в нашій пам'яті", - розповів при відкритті юрти депутат Одеської облради Февзі Мамутов.

Як це було - у нашому відео.


 

comments powered by HyperComments