В Одесі вшанували пам'ять жертв Голокосту

П'ятниця, 27 січня 2023, 14:50
27 січня відзначається як день пам'яті жертв Голокосту - у 78 річницю визволення в'язнів концтабору Освенцім (Аушяіц).
В Одесі вшанували пам'ять жертв Голокосту

Щороку 27 січня відзначають День пам'яті жертв Голокосту. Це одна з найбільш жахливих сторінок в історії людства.   

З цього приводу в Прохорівськоск сквері відбувся пам' ятний захід з покладання квітів та мітінгом. Були присутні заступники міського голови Одеси, Одеської обласної військової адміністрації та обласної ради відповідно Павло Вугельман, Борис Волошенков та Олег Радковський. 

Прохорівський сквер - це початок "дороги смерті", шляхи одеських євреїв під час німецько-румунської окупації до таборів смерті, куди їх гнали саме з цього місця.  Тут, у сквері – знаходиться однойменний пам'ятний знак "дорога смерті", пам'ятник загиблим під час Голокосту та Алея Праведників – на честь тих, хто рятував у ці страшні роки життя людей.

За різними оцінками фахівців, лише Одеса втратила за роки окупації від 100 до 200 тисяч осіб загиблими з-початку та евакуйованого єврейського населення в період Голокосту.

«Завжди є ті, хто поза цивілізацією. Хто ставить себе над світом і знищує все на своєму шляху. Внаслідок Голокосту на території Європи було знищено близько шести мільйонів євреїв. Це страшні цифри, проте нашого сьогоднішнього ворога - рф - вони не лякають. Тепер росія прийняла естафету нацизму і стала його правонаступником. Майбутня Перемога України у війні має стати фінальним вироком російському терору. Якому немає і не може бути місця у світі» - зазначив мер Одеси Геннадій Труханов. 

comments powered by HyperComments