Від серця до серця: в Одесі показали донорів (ФОТО, ВІДЕО)

Вторник, 14 июня 2022, 22:01
14 червня в Одесі відкрилася фотовиставка "Від серця до серця", присвячена всесвітньому дню донора крові.
Від серця до серця: в Одесі показали донорів (ФОТО, ВІДЕО)

На 59 світлинах відомого одеського фотографа Бориса Бухмана зображені одеські донори крові - люди різного віку, різних професій, військові і цивільні, відомі і пересічні... На кожному кадрі ми бачимо живу людину, радість від того, що можна своєю кров'ю врятувати життя. А сам Борис згадав, як був і є почесним донором.

Виставку відкрили 14 червня о 16 годині. Також її можна побачити до 24 червня у арт-галереї в Літньому театрі в Міському саду, вона працює з 14 до 19 години. 

Показуємо всю виставку - від бекстейджу зйомок до відкриття і вражень від світлин. 

Проект "Донор Одеса", який зробив цю виставку, з самого початку війни створив в Одесі базу донорів - для того, щоб кожна людина, яка потрапляє у лікарню з будь-якої причини, могла отримати при необхідності кров. Записатися до бази донорів можна у спеціальному телеграм-каналі. Людина, яка не має медичних протипоказань, залишає у базі свої контактні дані - і лікарі кількох медичних закладів Одеси при необхідності зв'язуються з донором і викликають його на здачу крові. Також, за потреби, у каналі можуть оголошувати збір донорської крові за конкретної потреби.

Як розповіла координатор проекту "Донор Одеса" Олена Вельможко, донором може стати буквально кожен. "Мета фотовиставки "Від серця до серця" – показати, що донори крові – не якась особлива каста. На цих світлинах ви бачите найрізноманітніших людей, цивільних, військових, — їх поєднує радість, яку вони відчувають, допомагаючи людям".

Директор міського департаменту охорони здоров'я Левон Нікогосян подякував кожному донору: "Кожного дня медзаклади Одеси відчувають потребу в донорській крові. Ми дякуємо кожному донору, який допомагає рятувати життя. Особливо це важливо зараз, тому що ми допомагаємо нашим захисникам, які боронять Україну". До речі, чиновник і сам донор.

Завідувачка відділенням трансфузіології міської лікарні Олена Жабановська пояснює, що є три причини здавати кров: і суто медичні, і емоційні. "По-перше, омолоджується організм: ви віддаєте свої старі клітини та натомість виробляєте нові. По-друге, це профілактика серцево-судинних захворювань. І по-третє, сама думка про те, що ви допомагаєте людям, рятуєте життя, це теж дуже гріє душу." - каже вона.

comments powered by HyperComments