Аромат на двох: що треба знати про парфумерію унісекс

1  |  Понедельник, 8 июня 2020, 13:07
Чоловіча парфумерія більш концентрована, «сильна», якщо порівнювати з жіночою, а жіноча — ніжніша та м’якша за чоловічу. Приблизну різницю між «різностатевими» ароматами розуміє кожен. А що таке аромат унісекс? Як формується «незалежна» ольфакторна піраміда та які композиції мають успіх по обидві сторони барикад?
Аромат на двох: що треба знати про парфумерію унісекс

Як звучить унісекс: між чоловіками та жінками

Ансамблі для представників різних статей базуються на ключових інгредієнтах. Так повелося, що жінка асоціюється з квіткою — ніжною і чарівною, тому основою для парфумів зазвичай виступають квіткові, ягідні та фруктові ноти. Для чоловічих композицій характерні символи волі, спокою, непохитності й сили — деревні, трав’яні та тютюнові акорди.

Це не означає, що прянощі й квіти — табу для «мужніх» шлейфів, а деревина геть відсутня в «жіночних». Вирішальну роль відіграє поєднання нот. Наприклад, відтінки кориці й коріандру в гармонії з квітами випромінюють солодкувате тепло та надають пікантності, а ось з деревиною звучать голосно, зухвало та енергійно. Мускус і амбра — завсідники практично в усіх пірамідах, оскільки без них неможливе єднання з композицією.

Що ж таке аромат унісекс? Не дарма парфум ототожнюється з музичною мелодією, у якій завжди є тональність і головна тема. Кожна нота звучить з певним змістом і передає суть: показує, для кого призначений аромат і чого в ньому більше — ніжності чи сили. Так ось, у парфумі унісекс головної теми немає. Акценти в ньому зміщені й невизначені, та неможливо зрозуміти, для чоловіка він або для жінки. Може здатися, що такий аромат втрачає характер і стає безликим, але ні. Таємничість і загадковість наповнюють його особливою чарівністю.

Чим подобаються аромати унісекс і хто був першим?

Першопрохідцем став Кельвін Кляйн, який 1994 року створив приголомшливу композицію One — спокійний і освіжальний цитрус у квітковому саду. За його успіхом потягнулися Gianfranco Ferre Gieffeffe, Bvlgari Black, Salvador Dali Dalimix. Сьогодні серед популярних можна виділити орієнтальний Escentric Molecules Molecule 02 (https://eva.ua/pr33640/), квітково-фруктовий Ex Nihilo Fleur Narcotique і славний дует Tom Ford — шкіряний Tuscan Leather і східно-пряний Tobacco Vanille.

Суперечливість і невизначеність — лейтмотив парфумерії унісекс, який несе в собі свободу вибору, незалежність і непокірність усталеним правилам. У ній переважає свіжість, легкість і ненав’язливість. Найчастіше аромати обирають молодь і представники богеми — як своєрідний знак відмінності від інших.

Переваги парфумерії унісекс

  • Ви можете запросто ділити аромат з другою половинкою. З’являється деталь, яка об’єднує вас.
  • Якщо ви прийшли кудись разом і бажаєте залишатися в компанії один одного, ноти не перетворяться в какофонію для співрозмовників і будуть гармоніювати.
  • Повітряні, свіжі та ненав’язливі акорди дружні практично для будь-яких обставин, будь то прогулянка з друзями, співбесіда або побачення.
  • Невловима таємниця: якщо певні популярні парфуми часто впізнавані, то унісекс розгадає далеко не кожен.

Слабка сторона у таких композицій, мабуть, лише одна, та й то незначна: оскільки яскраво виражених елементів немає, деякі можуть бути схожими й тоді дійсно втрачають частку індивідуальності. Але це не так важливо, якщо ви знайшли аромат, який вам подобається! Світ парфумерії настільки різноманітний, складний і самобутній, що обмежувати себе та гнатися за модою немає сенсу. Головне, щоб ви відчували себе комфортно та любили «свій» аромат.

 

comments powered by HyperComments