Турецький гамбіт...

Сергей Стеблиненко  |  Четверг, 13 июля 2023, 15:25
Вірніше, "турецький зганьбить" таки путіна. Мова звичайно йде про турецкого президента, який так віртуозно вертить на свому пенісі російського, що той навіть не здогадується де знаходиться.
Турецький гамбіт...

Спочатку 28 червня (вперше за 15 років) до Туреччини прибув лідер Вірменії на інавгурацію нового-старого султану і домовився за відкриття кордону між двома державами.

Потім за проханням президента Зеленьского султан відпустив екстрадованих командирів "Азовсталі" на Батьківщину, підтвердив право нашої держави на вступ до НАТО та запропонував путіну продовжити дію "зернової угоди" ще на два роки.

Нарешті Ердоган злітав до Вільнюсу, де "розблокував" вступ до НАТО Швеції та нагадав про євроїнтерацию Туреччини, що подала заявку ще у 1987 році, а отримала статус кандидату в 1999-ому. Перешкодою тоді стало невизнання Анкорою геноциду вірмен. Але якщо Пашинян і Ердоган знайдуть спільну мову, то вето Франції на вступ Туреччини буде скасовано.

Звичайно всі ці дії спрямовані на посилення позиції Туреччини в регіоні, що відбувається за рахунок витіснення з ньго росіі. При цьому Україна має свою, нехай і не пряму користь.

Але навіть це не головне...

На пресконференції за підсумками саміту НАТО у Вільнюсі Ердоган відкрито, пробачайте, направив струмінь свого "ятагана" на вихідні штани кремлівського шайтана - принизив путіна так, як цього не робив навіть Собчак, коли посміховисько в костюмі з чужого плеча таскало за ним валізи.

За його словами, домовленості про те, що військові командири, які захищали "Азовсталь", мають лишатися у Туреччині, були досягнуті на двосторонній основі між... Україною та росією. Туреччина лише надала їм притулок для виконання російсько-української домовленості, але ніяких обіцянок путіну не давала.

"Спершу це було результатом дискусії між Україною і росією, і до п’ятниці вони були у нас", - промовив він і додав, що віддав захисників "Азовсталі" лише через те, що про це попросив президент Володимир Зеленський, чим поставив Володимира Олексанровича набагато вище володимира володимировича.

Утім, він не вважає, що це вплинуло на відносини з росією (!!!). "Спершу росія обурилася, а потім це перейшло в позитив", – заявив він. Справа в тому, що він надійно утримує путіна за тестікули, вибачайте, дуже болячі речі - контрабанду "паралельного імпорту" та транзит енергоносіів до Європи. Відмовитися від цього "щастя" бункерний дідусь не може, тому змушений терпіти до кінця усі забаганки султану.

Мені щось підказує, що одними помидорами для москви не обйдеться - рано чи піздно Північний Кавказ ще почує славетний турецький марш...

comments powered by HyperComments