Ракетного удару по Одеській області завдали з моря (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Вторник, 19 июля 2022, 10:26
Головні події в Одесі, на морі та на фронтах станом на ранок 19 липня.
Ракетного удару по Одеській області завдали з моря (ВІДЕО)

Минулої ночі росіяни завдали масованого ракетного удару по Одеській області. На нас було націлено 7 крилатих ракет "Калібр", випущених з кораблів. Цікаво, що ракет було саме 7, а повний залп з надводного корабля, носія таких ракет - 8. Ось, до речі, досить оперативне відео, як один з двох фрегатів проекту 11356 - як він увечері у сонячних променях виходить у море - стріляти по України

Одну з російських ракет було збито - і вибух від цього вчора після 23-ї години чули майже всі одесити.

Але інші 6 ракет влучили у село Дачне неподалік від Одеси. За повідомленням оперативного командування "Південь", внаслідок влучання були зруйнвані та загорілися 3 приватних житлові будинки та 2 надвірні споруди. Пошкодження отримали ще кілька приватних садиб, школа, будинок культури, автомобілі. Постраждало 6 людей, серед яких 1 дитина, загиблих немає. Пожежу на площі  300 кв.м. оперативно ліквідовано. Залучалось 95 рятувальників, 16 одиниць техніки.

Цікаво, що напередодні росіяни розповсюдили черговий фейк, у якому опублікували інформацію про, начебто, перетворення на військові бази декількох шкіл в Україні, в тому числі і у селі Дачне Одеської області. Тому ще раз наголошу - росіяни навмисне стріляють ракетами по школам, будинкам культури, торгівельним центрам та іншим цивільним об'єктам.

Такі ракетні удари росіяни завдають з моря. А тому ще раз покажемо оперативні фото та відео російських кораблів у Севастополі за 18 липня. Фрегати проекту 11356 вчора як раз повернулися до Севастополя. А в море вийшли ракетні корвети проекту 21631 "Буян-М", відбулася "ротація" великих десантних кораблів. Надвечір 18 липня у готовності у морі перебували два російських кораблі з ракетами "Калібр" - і один з них як раз і здійснив оцей залп по Одеській області.

Сьогодні, 19 липня, у морі також залишаються два ракетні кораблі та 4 великих десантних кораблі, що імітують вірогідність висадки десанту.

Також показуємо дислокацію російських військових кораблів та заблокованих іноземних суден у порту окупованого Маріуполя.

На фронтах ситуація стабілізувалася, про що напередодні заявив командувач ЗСУ генерал Валерій Залужний у офіційній розмові з головою об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. За словами Залужного, ситуація складна, але підконтрольна, при чому значна роль у зупиненні російського наступу та зниженні російської активності належить установкам HIMARS. До речі, вчора, саме у той момент, коли у Нову Каховку на один з складів боєприпасів окупантів приїхав колишній російський прем'єр, а нині відповідальний за стан окупованих територій Сергій Кірієнко - по цьому складу було завдано удару ракетою HIMARS. Сам склад знищено, але той Кірієнко встиг сховатися. Одним словом, росіяни героїчними зусиллями за допомогою складу боєприпасів знищили ракету HIMARS.

Трохи новин із-за кордону. По черзі за Литвою та Польщею, почали збирати гроші на "Байрактар" громадяни Норвегії. А у американському Нью-Йорку місцева мерія прийняла рішення про перейменування 78 вулиці. Серед них - та сама Брайтон-Біч та Коні-Айленд-стріт у Брукліні, які разом тепер будуть мати назву Ukrainian Way - "Український шлях". А у Венеції - новому місті-партнері Одеси під час традиційного Венеціанського карнавалу у небі зробили підсвічений напис на честь Одеси. 

comments powered by HyperComments