Одеську область знову обстріляли: хроніка 86-го дня війни (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Пятница, 20 мая 2022, 19:50
Найголовніше за сьогодні, 20 травня, в Одеській області, на фронті та у світі.
Одеську область знову обстріляли: хроніка 86-го дня війни (ВІДЕО)

Завершується 86-й день Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників, 20 травня. Одеську область сьогодні двічі обстрілювали. 

Перший обстріл стався вдень. За повідомленням оперативного командування "Південь", ворог спромігся досягнути феєричного успіху - багатомільойнна за вартістю крилата ракета знищила пляжний сортир. Потім російські пропагандони скажуть, що це було зосередження хімічної зброї масового ураження або місце, де справляли потребу цілі орди іноземних найманців.

Другий обстріл був вже увечері. Ракета влучила у інфраструктурний об'єкт. Пізніше стало відомо, що ракета влучила на територію Одеського району. Але без негативних наслідків та значних пошкоджень. Небезпеки для людей немає.

Продовжується морська блокада Одеси та інших портів російським флотом. Також росіяни накопичують сили на острові Зміїний Одеської області. Військові кораблі агресорів обстрілюють ракетами Одесу та інші міста України. Сама росія шантажує весь світ - на вимоги США та ООН зняти морську блокаду задля забезпечення продовольством сотень мільйонів людей, росіяни вимагають зняти з них санкції. Бо вони хочуть воювати з Україною, і щоб на них не накладали санкції. 

Але США вже запустили машину логістики ленд-лізу. Транспортною авіацією та морем вже пішов до України справжній потік озброєння. Ще один пакет допомоги зброєю ухвалила Великобританія. Загалом все це включає в себе далекобійну артилерію, протикорабельні ракети, боєприпаси, дрони, бронетехніку та дуже багато іншого. 

Тому всі спроби росіян з останніх сил наступати на Северодонецьк дадуть їм лише один результат - поразку. Наступати на інших ділянках фронту росіяни не можуть - бо не мають сил, і перейшли до оборони. Навіть командуючий ЗСУ генерал Залужний вже сказав про те, що Україна вже має стратегічну ініціативу на фронті. Власне, стратегічно вони вже програли, і тепер можуть лише перейти до третього етапу своєї "спецоперації" - якнайшвидше чкурнути з території України.

comments powered by HyperComments