Ситуація в Одесі та бої на фронті 22 квітня (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Пятница, 22 апреля 2022, 12:16
Коротко про головні події Великої вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників на 58-й день - 22 квітня. Що відбувається в Одесі та в районах активних бойових дій на Донбасі та у Херсонській області.
Ситуація в Одесі та бої на фронті 22 квітня (ВІДЕО)

На ранок 22 квітня в Одесі все було спокійно. Як каже майже щовечора начальник Одеської військової адміністрації Максим Марченко "обстрілів не було" - і тому відсутність новин військового характеру з Одеси це вже добра новина.

На морі вже приблизно відома точка остаточної загибелі "Москви". Крейсер затонув південніше Одеси, приблизно посередині між островом Зміїний та Кримом. У цьому місці спостерігається нетипова активність росіян - там у великій кількості сновигають військові кораблі та різні рятувальні та водолазні судна. Мабуть, намагаються підняти з дна щось найцінніше - наприклад, ракети "Вулкан", а всі інші залишки флагмана після цього знищити глибинними бомбами.

При цьому зберігається вірогідність нанесення ракетних ударів з моря, з великої відстані, по Одесі. До речі, вчора ми показували, як на один з російських підводних човнів завантажували крилату ракету "Калібр". 

На фронтах продовжуються бої на Донбасі та у Херсонській області. Загалом ситуація без змін - росіяни ведуть обстріли та намагаються наступати. Українці успішно відбивають атаки та завдають загарбникам великих втрат. Росіяни продовжуть нарощувати сили - зараз, по даним американської та британської розвідки на фронтах у них сумарно вже 85 батальонних тактичних груп (вчора було десь 76-77). І це все одно удвічі менше, ніж вони задіяли на всіх фронтах на початку війни - тобто, сили у росіян дуже обмежені. 

Тримається Маріуполь, але ситуація там дуже й дуже складна. Керівництво України та військове командування вже каже про можливість військової операції по прориву в Маріуполь з метою виводу звідти, з оточення, людей - але така операція буде дуже важкою. Навіть керівництво православної церкви на чолі з митополитом Онуфрієм вже готове провести хресну ходу для визволення людей з блокади. Але навіть так росіяни скоріш за все розстріляють навіть православних священнослужителів. Росіяни вже дійшли до того, що відкинули пропозицію короткострокового перемир'я на свято Пасхи, яке запропонували в ООН задля евакуації людей з зони бойвих дій. Росіяни відкрим текстом заявили, що вони проти евакуації людей з зони боїв та вони не хочуть ані дня перемир'я. 

Про свої втрати в черговий раз розповіли самі росіяни. Так, їх "говоряща голова" міністерства оборони Конашенков заявив, що росія втратила вбитими вже 13 414 людей та ще більш як 7000 - пропали без вісті. З них 116 вважаються загиблими на крейсері "Москва" та ще більш як 100 - зникли без вісти, з умови, що все було у відкритому морі - то вони теж загинули. Озвучені росією цифри власних втрат збігаються з даними Генштабу ЗСУ, який дає на ранок 22 квітня цифру в 21 200 осіб загиблих ворогів. 

А тим часом США та Європа нарощують постачання зброї Україні - оскільки всім зрозуміло, що дипломатичного рішення немає. Мир може бути досягнутий лише одним шляхом - шляхом військової перемоги України, шляхом повного розгрому росії та її змушення до миру. Наступним кроком стане дерашизація росії  - звільнення цієї території від рашизму, такого собі різновиду нацизму та фашизму.

comments powered by HyperComments