Загроза десанту в Одесі та повітряні тривоги: 53-й день війни в Одесі (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Воскресенье, 17 апреля 2022, 15:35
Ситуація в Одесі та Одеській області на 53 день Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників, 17 квітня, ускладнюється.
Загроза десанту в Одесі та повітряні тривоги: 53-й день війни в Одесі (ВІДЕО)

Станом на сьогодні, 17 квітня, в Одесі та Одеській області зберігаєтся спокій. Лише один раз, сьогодні вранці, була повітряна тривога тривалістю більш як півтори години. Але росіяни намагаються розхитати ситуацію та завдавати ударів.

Так, були спроби ракетних пусків у напрямку Одеської області - але ракети були збиті. Збили й частину розвідувальних безпілотників. 

Сьогодні в Одеській області, як повідомляє СБУ, було затримано трьох російських агентів.

Росіяни розповсюджують фейки. Перший я вам забув розказати вчора, кажу зараз. "Говорящая голова" російського міноборони конашенков казав, що в Одеській області під Біляївкою вони знищили військову базу. Під Біляївкою дійсно був вибух, який не завдав ніякої шкоди, ніхто не постраждав. Лише розлетілася зграя горобців - і теперь ці бойові горобці летять, щоб засрати Воронеж або навіть Москву.

Другий фейк розповсюдили вчора ввечері - про начебто збитий над Одесою український військово-транспортний літак, який перевозив зброю з-за кордону. Але кремлівські фейкомети не знают, що ще з 24 лютого військово-транспортні літаки в Україні не піднімаються у повітря - бо це смертельно небезпечно. А всі військові поставки йдуть виключно наземним транспортом. І до речі, ніхто з одеситів не чув та не бачив нічого, що б нагадувало збитий великий літак. А ось знищення російського безпілотника вчора вранці - чули. 

Тепер про десант. Загибель крейсера "Москва", вибачте, що знов повертаюсь до цієї теми, нестямно розлютила росіян, які жадають помсти. Це можуть бути ракетні удари по Одесі з великої відстані чи з Криму - але ракети збивають. А може бути й спроба десантної операції з моря проти Одеської, Миколаївської чи Херсонської областей. Вони навіть вивели в море з Севастополя більшість свого флоту, який у них залишився, в тому числі й десантні кораблі. Але шанси десанту на успіх мізерні - тому що зараз його є чим зустріти ще на великій відстані, є і ракети "Нептун", є і ракети, передані з НАТО. А сам російський флот зараз є майже повністю безпорадний перед ракетними ударами та повітряними атаками - тому що єдиним кораблем з системою ППО великого радіусу дії та радарами дальнього виявлення був саме крейсер "Москва". А тому скупчення російських кораблів у морі слід розглядати більше як морально-психологічну загрозу, ніж реальну.

До речі, командуючий ВМС України Андрій Неїжпапа після успішной операції зі знищення флагмана російського чорноморського флоту одразу був підвищений у військовому званні з контр-адмірала до віце-адмірала.

І знову про сусіднє з Одеською областю Придністров'я. Росіяни перевірили готовність тамтешніх збройних угруповань, які називаються армією невизнаної республіки. І переконались в тому, що вони до бою не готові. І тим краще - ні мешканцям Придністров'я, ні Молдові, ні Україні ця нав'язана росіянами війна не потрібна. І нам, і їм потрібен мир (це я не про росіян, вони отримали те, що захотіли).

На інших фронтах продовжуються бойові дії, але активні бої йдуть лише на Донбасі та у Херсонській області. На Донбасі ворог зібрав сили для великого наступу, але через дощі та багнюку воювати не може (пам'ятаєте "танки грязи не боятся"? - так ось, бояться). У спробах локальних наступів росіяни зазнають втрат і не мають успіху. Натомість, серія локальних українських контрударів повертає територію. Є вірогідність, що за період поганої погоди зосереджені до наступу російські війська або будуть поступово перемелені та знищені в локальніх боях, або втратять боєздатність. На півдні ж росіяни намагаються утримати зайняті раніше позиції - це свідчить про одну чи декілька обережних наступальних операцій ЗСУ. У Херсоні вони не полишають спроби проголосити фейкову республіку.

Продовжуються обстріли українських міст з артилерії та ракетами. Продовжується штурм росіянами Маріуполя. Вже захоплену ними частину міста окупанти намагаються перетворити на суцільний концтабір. 

Ростуть втрати росіян. Вони вже перевищують 20 300 чоловік, не рахуючи екіпажу крейсера "Москва", де ще залишається багато питань по кількості загиблих та врятованих. Загалом вони втратили вже 773 танки, більше двох тисяч бронемашин, 493 артилерійських системи та РСЗВ, 165 літаків та 148 вертольтів, 3 великих воєнних кораблі та 5 катерів, іншу техніку. Вони не можуть провести мобілізацію без оголошення у себе воєнного стану та загальної мобілізації. А людські резерви так званих "ЛДНР" вже вичерпані - звідти силою забирають на фронт у якості гарматного м'яса вже майже дітей та музикантів. Довоювалися. 

Таким чином, росія, хоч і має ще багато сил і техніки, але на даному етапі війни вона зазнала поразки і ніяк не може покращити своє становище. З кожним днем стан росії буде погіршуватися, що надає все більше переваги Україні. 

comments powered by HyperComments