В Одесі збудують дитячий садок за кошти держбюджету

Понедельник, 23 октября 2023, 15:35
Одеса отримала субвенцію з державного бюджету на будівництво дитячого садку на загальну суму у майже 144 млн. гривень.
В Одесі збудують дитячий садок за кошти держбюджету

Проект дитячого садочку в Одесі на вулиці Пестеля у 2023 році пройшов відбір та був рекомендований Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України до фінансування за рахунок субвенції з державного бюджету. Раніше на цьому місці були напівзруйновані будівлі друкарні.

Тому розпорядженням Кабміну від 16.06.2023 року з державного бюджету виділено субвенцію бюджету Одеської міської територіальної громади на 2023 рік на реалізацію проєкту з будівництва дитячого садка у провулку Пестеля, 4 у м. Одесі. 

Для реалізації цього проєкту з державного бюджету на поточний рік було виділено фінансування у розмірі 70 мільйонів грн. Крім того, за рахунок коштів бюджету Одеської міської територіальної громади затверджено співфінансування в обсязі 7,6 млн. грн.

Після цього Управління капітального будівництва Одеської міськради, як головний розпорядник бюджетних коштів, оголосило тендер на закупівлю робіт і визначення генерального підрядника з будівництва дитячого садка у пров. Пестеля, 4. 

Проєктом передбачено будівництво двоповерхової будівлі дитячого садку на 110 місць. 

Особливістю проєкту є створення необхідних умов та зручностей для маломобільних груп населення: 
-    інклюзивна дитяча група з ресурсною кімнатою;
-    відповідні санітарні кімнати та ліфт, що дозволить діткам підніматися на другий поверх, де будуть розташовані універсальний зал для фізкультурних та музичних занять, ігрова кімната та інші приміщення для роботи з дітьми. 

Згідно з Державними будівельними нормами до проєкту включено облаштування захисної споруди цивільного захисту в підвалі будівлі дитячого садка місткістю 150 осіб (110 дітей та 40 працівників).

Будівництво закладу дошкільної освіти у пров. Пестеля, 4 у м. Одесі дасть можливість забезпечити дітей, у тому числі категорії внутрішньо переміщених осіб,  місцями дошкільної освіти та зменшити завантаженість наявних дитячих садків у цьому мікрорайоні, який переважно забудовано новими багатоповерховими будинками. 

Найближчий до цього запроєктованого садочка у пров. Пестеля, 4  - дитячий садочок по вул. Парковій. У черзі до нього наразі перебуває 170 дітей. В цілому у Хаджибейському районі міста черга в дитячі садочки становить близько 300 дітей у віці до 6 років. 

comments powered by HyperComments