Призначено поїзд "Інтерсіті" між Києвом та Одесою

Вівторок, 2 липня 2024, 15:10
Після понад двох з половиною років відсутності відносно швидкісного залізничного сполучення Одеси з Києвом "Укрзалізниця" частково виправляє ситуацію.
Призначено поїзд "Інтерсіті" між Києвом та Одесою

"Укрзалізниця" призначає з 9 липня швидкісний поїзд Інтерсіті №761/762 Київ — Одеса, який курсуватиме через день.

Поїзд відправлятиметься з Києва о 6:03 та прибуватиме до Одеси о 13:34. Час у дорозі 7,5 годин.

В зворотному напрямку, з Одеси, поїзд відправлятиметься о 14:20 та прибуватиме до Києва о 21:54 - час у дорозі також 7,5 годин.

На маршруті курсуватимуть вагони МПЛТ з місцями для сидіння 1-го та 2-го класу. Маються на увазі декілька наявних у "Укрзалізниці" п'ятивагонних поїздів локомотивної тяги з вагонами виробництва Крюківського заводу, які конструктивно аналогічні проміжним вагонам швидкісного електропоїзда "Тарпан". Такі вагони за умови наявності відповідного локомотива та стану колії дозволяють перевезення пасажирів на швидкостях до 160 км/год.

Вказаний розклад вже застосовувався під час експериментальних рейсів "Інтерсіті" на початку травня та викликав незадоволення серед пасажирів. Адже час відправлення з Києва такий, що вранці після завершення комендантської години майже неможливо дістатися до вокзалу з віддалених районів столиці.

comments powered by HyperComments