Україна відправила через порти Одеської області понад 220 тисяч тон зерна і олії за гуманітарною програмою

Вівторок, 2 липня 2024, 13:25
З моменту започаткування восени 2022 року у межах гуманітарної програми Grain from Ukraine спрямовано понад 221 тис. т агропродукції - зерна та олії до 10 країн Африки та Азії.
Україна відправила через порти Одеської області понад 220 тисяч тон зерна і олії за гуманітарною програмою

"З моменту започаткування цієї ініціативи восени 2022 року ми направили 221,41 тис. т сільськогосподарської продукції, зокрема 195 тис. т пшениці, 22,265 тис. т пшеничного борошна та 4,141 тис. т колотого гороху, до 10 країн Африки та Азії. Це допомогло забезпечити продовольчу безпеку для 8 млн людей", — повідомили у офісі президента України.

Переважна більшість вантажів у рамках цієї програми йде на експорт через порти Одеської області.

Частину українського продовольства викуповують держави-учасники проєкту.

У першій половині 2024 року вже доставили партії пшеничного борошна до Судану, пшениці до Нігерії, колотого гороху до Мавританії, Джибуті, Мозамбіку та Демократичної Республіки Конго. Наразі частина гуманітарних вантажів прямує до Малаві та інших держав-реципієнтів.

"Україна планує розширити програму на інші регіони світу. Вже обговорюються можливі поставки до Гаїті, Чаду, Камеруну, Танзанії, Джибуті та інших країн. Наші дипломати активно просувають Grain from Ukraine на глобальному рівні через публічну та цифрову дипломатію, а також проєкт Together We Rise у Найробі (Кенія)", — вважають у офісі президента.

У червні Україна вперше відправила олію в межах ініціативи Grain from Ukraine.

comments powered by HyperComments