Ремонт електромереж в Одеській області продовжується

Вторник, 7 февраля 2023, 09:25
Через пошкодження від російських обстрілів та спричинені цим аварії в Одеській області досі діють екстрені відключення електрооенергії.
Ремонт електромереж в Одеській області продовжується

На ранок 7 лютого в Одеській області все ще застосовуються екстрені відключення електроенергії. Це спричинене масштабними руйнуваннями кількох об'єкті енергетичної інфраструктури після низки російських ракетних ударів та спричиненими цим аваріями.

Тому певних графіків відключень в Одесі поки що немає, хоча енергетики намагаються давати світло по дві години через 8 годин відсутності. Міський електротранспорт в Одесі не працює.

Напередодні увечері ситуація була наступною. До Одеської області прибули всі 15 генераторів від ДТЕК для критичної інфраструктури: енергетики готові їх передавати соціально важливим об’єктам. До Одеси прибули всі 15 генераторів, які ДТЕК готовий передати місту задля повернення світла в будинки одеситів. Крім того на склад ДТЕК Одеські електромережі надійшло 26 генераторів від Міненерго. Станом на 6 лютого 5 генераторів вже передали соціально важливим об’єктам. Вони мають перепідключитись до них з електричної мережі. Це дозволить розвантажити енергосистему після аварій на підстанціях НЕК Укренерго. Вивільнену потужність енергетики спрямують на потреби побутових споживачів. Компанія звертається до всіх керівників об’єктів критичної інфраструктури - пришвидшити процес отримання та встановлення генераторів.
 
5 генераторів, які надав ДТЕК Одесі, одним з перших забрав зі складу та розпочав процес встановлення - водо-каналізаційне господарство міста. Інші 36 генераторів від ДТЕК та Міненерго, ще чекають коли їх вивезуть представники соціально-важливої інфраструктури. Всі генератори, які прибули до Одеси від Міненерго, ДСНС, ДТЕК, мають забрати та встановити на своїх об’єктах представники критичної інфраструктури.

Після того, як вся критична інфраструктура буде заживлена від генераторів, енергетики зможуть забезпечувати світлом побутових споживачів в Одесі та Одеському районі двічі на добу по 2 години. Наразі це той максимум, який може забезпечити все наявне та справне енергетичне обладнання регіону.
 
Паралельно  НЕК Укренерго продовжує ремонтувати підстанції, на яких сталися аварії внаслідок ракетних обстрілів рф. Щоб пришвидшити ремонт НЕК Укренерго звернулися за допомогою до ДТЕК Одеські електромережі. Дві бригади ДТЕК зі своєю технікою працюватимуть у складі ремонтників Укренерго. 
 
За інформацією Одеської ОВА, Укренерго планує завершити частину робіт вже наприкінці цього тижня. Після цього перерва в електропостачанні Одеси та Одеської області почне скорочуватися.  

comments powered by HyperComments