У США випустили ювілейні 100 доларів, присвячені острову Зміїний

Среда, 6 июля 2022, 14:29
У США випустили спеціальну колекційну монету номіналом 100 доларів, яка присвячена острову Зміїний.
монета про остров Змеиный в 100 долларов

Білий дім присвятив українським захисникам острова Зміїний пам'ятну монету вартістю 100 доларів. Про це йдеться на сайті сувенірної крамниці Білого дому.

Зазначається, що монету випущено на честь українського опору російському вторгненню на Зміїному. "Монета № 9 присвячена Українському Опору російському вторгненню на острові Зміїний", - йдеться в описі монети. Монета випущена у колекції "Глобальні історичні моменти американського та всесвітнього президентства".

 ньому також значиться, що Зміїного обстріляли в перший день російського вторгнення. Напад на острів набув широкого розголосу після того, як на аудіозапис російського крейсера "Москва", який наказує українським солдатам здатися, один із захисників Зміїного відповів: "російський військовий корабель, йди на хуй!", після чого фраза стала вірусною.

Номінальна вартість такої колекційної монети складає 100 доларів. На монеті зображені сам острів Зміїний та тонучий крейсер "Москва".

Зазначається, що 20% від продажу витратять на допомогу українським жінкам та дітям.

Вказано, що доставка буде здійснюватись до 30 вересня 2022 року. При цьому для України та країн-членів Організації Північноатлантичного договору (НАТО) доставка є безкоштовною.

На відео - деталі операції по звільненню острова від окупантів.

comments powered by HyperComments