Країна-агресор планує ввести у склад чорноморського флоту три нові кораблі

Четверг, 4 апреля 2024, 11:01
На росії планують добудувати для розгромленого чорноморського флоту три нові ракетні корвети.
Країна-агресор планує ввести у склад чорноморського флоту три нові кораблі

На 2024 рік планується, що чорноморський флот країни-агресора отримає три малі ракетні кораблі. За словами очільника відомства, це будуть кораблі проєкту 22800 "Каракурт".

На тлі регулярних втрат чф рф міністр нападу рф Шойгу анонсував появу нових кораблів у Криму,..

У листопаді 2023 року корвет «Аскольд» класу «Каракурт», який ще не увійшов до складу ВМФ росії, був уражений, ймовірно, крилатою ракетою. Згодом Україна оголосила про знищення корабля. Міноборони рф охарактеризувало його як «ушкоджений».

Корвети типу «Каракурт» здатні запускати до восьми крилатих ракет "Калібр", "Онікс" чи навіть "Циркон" та оснащені одним із варіантів зенітно-ракетного комплексу "Панцир".

Зараз у складі чф рф перебуває один корвет цього типу - "Циклон", ще два, "Амур" і "Туча" знаходяться в недобудованому стані у Новоросійську. Ще один - "Аскольд", був фактично знищений ракетним ударом у Керчі, коли перебував там у майже готовому стані. Таким чином, росіяни можуть спробувати добудувати вказані два корвети, відремонтувати "Аскольд" чи перевести внутрішніми водними шляхами один з недобудованих корветів цього типу зі складу Балтійського флоту.

Загальна ситуація з чорноморським флотом - у нашому відеоогляді. Кораблі росіян у Чорному морі сховалися в базах, рятуючись від українських морських дронів.

comments powered by HyperComments