Флот росії вперше атакував Одесу з Азовського моря

Пятница, 25 августа 2023, 11:01
Тактика ракетних ударів російських агресорів силами чорноморського флоту змінилася.
Флот росії вперше атакував Одесу з Азовського моря

Оперативне командування "Південь" ЗСУ повідомило нові деталі нічного ракетного удару по Одесі. Другу хвилю цього удару здійснив один з малих ракетних кораблів (корветів), який знаходився в цей час в Азовському морі, а не в одній з операційних зон російського флоту у Чорному морі, як це було зазвичай.

Втім, з урахуванням дальності ракет "Калібр", на думку речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, немає особливого значення, звідки саме російські кораблі запускають ці ракети. 

Загалом станом на ранок 25 серпня корабельне угруповання ворога в морі має 12 бойових одиниць - 10 в Чорному та 2 в Азовському морях. При чому, надводний ракетоносій, споряджений до 8 ракет типу "Калібр", несе бойове чергування в Азовському морі - і, скоріше за все, на ньому реально є не більше 6 ракет.

Також ймовірніше за все, цей ракетоносець може бути корветом "Циклон", який після побудови та включення у склад флоту лише кілька днів тому почав виходити в море на бойові чергування.

Всього ж росіяни за минулу ніч двома хвилями випустили по Одесі та околицям 4 ракети - спочатку 2 ракети Х-59 з літаків над Чорним морем, згодом - згадані вище 2 "Калібри" з корвета в Азовському морі. Всі ракети були збиті.

comments powered by HyperComments