Вірогідність ракетного удару по Одесі з моря зростає

Олександр Вельможко  |  Суббота, 1 апреля 2023, 13:33
Росіяни вже другий день поспіль трохи збільшили кількість ударних кораблів у морі, є небезпека ракетного удару по Одесі.
Вірогідність ракетного удару по Одесі з моря зростає

31 березня та 1 квітня у складі оперативного з'єднання російського флоту у Чорному морі налічується не один підводний човен з 4 ракетами, як це було останні кілька днів, а два ударні кораблі. Це один з надводних кораблів, скоріше за все фрегат "Адмирал Макаров", та той самий підводний човен з загальним залпом до 12 крилатих ракет "Калібр". Всього ж морі перебуває 6 бойових одиниць.

Це свідчить про зростання вірогідності ракетної загрози для Одеси та інших міст України, що також стверджують і в оперативному командуванні "Південь".

Також нам слід звернути увагу, що на космічних знімках у окупованому Севастополі за 31 березня видно, що росіяни встановили на один з фрегатів типу 11356 на кормовій вертольотній палубі якусь техніку довжиною біля 10 метрів. За габаритами та враховуючи спроби росіян посилити ППО своїх кораблів, слід припустити, що це якийсь сухопутний зенітний комплекс типу "Тор" чи "Панцир". А це свідчить, що штатний зенітно-ракетний комплекс цих фрегатів "Штіль" ні на що не придатний.

comments powered by HyperComments