Флот росіян підтримує напруженість у Чорному морі (ВІДЕО)

Вторник, 27 декабря 2022, 11:33
Вже кілька днів поспіль чорноморський флот росії тримає напоготові кілька кораблів-ракетоносців та загрожує обстрілами Одесі.
Флот росіян підтримує напруженість у Чорному морі (ВІДЕО)

Починаючи з 23 грудня росіяни постійно тримають у складі свого оперативного з'єднання чорноморського флоту 3-4 ракетні кораблі.

Так, 23-24 грудня це були два надводні кораблі та підводний човен, 25 грудня до них приєднався ще один підводний човен. Однак вже 26 грудня кількість ракетоносців знову скоротилася до трьох, але в іншій комбінації: два підводних човни та один надводний корабель з 16 ракетами "Калібр" загалом. Так само і сьогодні 27 грудня.

Загальний склад оперативного з'єднання при цьому коливався від 10 до 13 одиниць. 

Така концентрація сил після довгого періоду зниження активності свідчила про підготовку росіянами масштабного ракетного удару по Україні. При цьому удар з моря був націлений одночасно на Одеську область та західні області нашої держави. Однак, через успішний удар дроном по російській авіабазі в Енгельсі цей удар не відбувся у запланований термін в комбінованому вигляді, а завдавати удар лише з моря росіяни не можуть через обмеженість своїх можливостей. 

У відео - аналіз стану російського флоту та його дислокації за 22-23 грудня.

comments powered by HyperComments