Розмовна англійська для дорослих: як курси розвивають вміння вільного спілкування

Четверг, 27 июля 2023, 15:40
Нерідко в сучасної людини може виникнути ситуація, коли після влаштування на бажану спеціальність вона усвідомлює, що для ефективної роботи й успішного кар'єрного зростання, а також спілкування із закордонною клієнтурою або партнерами потрібне знання англійської мови.
Розмовна англійська для дорослих: як курси розвивають вміння вільного спілкування

Спеціалісти Інгліш прайм зауважують: обираючи собі викладача, варто звернути увагу на його рівень знань – він не повинен бути нижчим за передбачуваний результат. Наприклад, якщо людина хоче розмовляти досить вільно, їй цілком підійде вчитель із середнім рівнем знань - В1 або В2. Але якщо в планах складання міжнародного іспиту та переїзд за кордон, то тут уже рівень має бути вищим - С1 або С2.

Для чого буде корисна розмовна англійська?

Ще не так давно мало хто з представників будь-яких професій серйозно замислювався про те, щоб почати вивчення англійської. Якщо хтось і починав, то все навчання обмежувалося вивченням нових слів, запам'ятовуванням граматичних конструкцій і зазубрюванням правил. Сьогодні часи трохи змінилися і розмовна англійська для дорослих переважно потрібна для практичного використання. Наприклад, вона буде корисною для таких справ:

  1. Закордонне стажування. Щоб поліпшити ступінь свого професіоналізму в будь-якій із галузей, потрібно регулярно здобувати нові знання та навички. Стажування в закордонній компанії - чудова можливість підвищити якість, а отже, і вартість своїх послуг.

  2. Подорожі. Мова тут не про пару-трійку фраз, а про ведення справжніх діалогів. Наприклад, бронювання готелю або замовлення машини в аеропорту. Усе це необхідно для мандрівника. Завдяки хорошим навичкам розмовної англійської, не доведеться почуватися нерозумно, користуючись мовою жестів.

  3. Робоча діяльність. Це не тільки ведення переговорів, але також відрядження, переговори, участь у міжнародних конференціях. Так, якщо йдеться про закордонну посаду, то без міжнародного сертифіката отримати місце практично немає можливості.

  4. Фріланс. Нині дедалі популярнішими стають професії, для яких немає потреби ходити до офісу. Можна працювати просто з дому. Наприклад, це працівники IT-сфери, дизайнери, перекладачі, фотографи тощо. Крім того, закордонні клієнти платять за послуги щедріше, ніж вітчизняні. Але щоб отримувати настільки прибуткові замовлення, необхідне знання англійської мови на належному рівні.

Таким чином, переваги знання англійської для сучасної дорослої людини очевидні. Але постає питання про те, як вивчити англійську, вже не бувши дитиною або підлітком? Усе це - результат кропіткої роботи та регулярних тренувань.

На швидкість отримання результату впливають також:

  1. Методика навчання. Схильність до вивчення англійської не зникає з віком. Важливо тільки підібрати правильний спосіб.

  2. Поточний рівень володіння мовою. Якщо певні знання вже є, це може полегшити подальше навчання.

  3. Встановлена мета. Наприклад, у подорожах рівень мови потрібен нижчий, ніж для ведення робочих переговорів.

  4. Частота занять. Кількість часу, який виділяється на навчання, безпосередньо впливає на підсумок.

Навчання на курсах англійської мови

Найкращий спосіб, який допоможе навчатися в комплексі, подолати мовленнєвий бар'єр і відчути себе впевнено за кордоном - це запис на курси англійської мови для дорослих. Тут можна не тільки підтягнути знання, отримані ще в школі, а й отримати нові.

Завдяки курсам можна:

  • ставити запитання й отримувати кваліфіковані відповіді;

  • якісно виправити помилки;

  • відстежувати прогрес;

  • отримати індивідуальний підхід;

  • практикувати мову з носієм;

  • поліпшити вимову.

Часто вживані розмовні конструкції на курсах не так вже й складно запам'ятати, завдяки застосуванню асоціативних елементів. Відповідний формат занять можна вибрати самостійно. Наприклад, спеціалізовані методики інтенсивного навчання допоможуть здобути основні навички в короткий термін, якщо планується відрядження в англомовну країну.

Використання додаткових матеріалів поза англійською онлайн для дорослих дасть змогу закріпити вже отримані знання, а також вивчити нові слова та фрази.

Чи є переваги для вивчення мови в дорослому віці?

Усталеним стереотипом є думка, що вивчати мову можна тільки в дитинстві або юнацтві. Але не можна не зазначити, що в навчанні для дорослих також вистачає позитивних моментів.

Наприклад, дорослим набагато легше, ніж дитині, класифікувати нову інформацію, що дуже важливо для системності навчання. Адже мова сприймається саме цілісно, а не фрагментарно. Також під час навчання дорослі можуть автоматично підключати так звані "фонові" знання, що спрощує розуміння більшості тонкощів мови.

Таким людям також набагато простіше вивчати англійську мову для дорослих з нуля, ніж дітям, адже їм не доводиться спершу вчити основні поняття та спочатку пізнавати світ, перш ніж розпочинати навчання. Достатньо лише під'єднати вже наявні знання до англійських фраз. Нарешті, вчені встановили, що навчання іноземної мови дуже корисне для дорослих, адже допомагає підтримувати мозкову активність і захищає від Альцгеймера та інших "старечих" захворювань мозку.

comments powered by HyperComments